:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Градският транспорт на Пловдив пак е в криза,

след като шофьорите заплашиха да не излязат от депата. От 4 месеца те не са получавали заплати и не са им дадени гаранции, че скоро ще им бъде платено. От друга страна, има и недостиг на гориво, а същевременно се отчита преразход за колите. Въпреки заплахите шофьорите тръгнаха по маршрутите, след като бяха убедени от ръководството да изчакат решението на специалната общинска сесия в петък. В деня на заседанието автобусите ще се движат от 8 часа сутринта, но ще прекратят работа, за да присъстват на сесията.



Колежи в Швейцария дават 8 стипендии



за български ученици, съобщи БТА. Предложението е на двата колежа "Сезар Риц", специализирани в областта на туристическия и хотелския мениджмънт. Най-голямата стипендия ще бъде 24 000 швейцарски франка, колкото е годишната такса за обучение и разходите за настаняване. Кандидатите трябва да имат отличен успех, поне 550 точки на изпита TOEFL и да представят есе на тема "Как виждам развитието на туристическата индустрия в България".



Свинаров се подложи на детектор на лъжата



в рамките на съвместната рубрика в сутрешния блок на НТВ и сп. "Тема". Благодарение на експеримента зрителите ще разберат, че военният министър е влязъл в политиката случайно. Николай Свинаров дава отговор още и на въпросите дали НДСВ може да разчита на "таралежите" като на лоялен партньор; добре ли отигра кризата в правителството премиерът; основно политически мотиви ли стоят зад атаката на опозицията срещу начина, по който се извършва модернизацията на армията в момента; притеснява ли се от евентуални обвинения в корупция.
4
531
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Март 2005 08:24
"...има и недостиг на гориво, а същевременно се отчита преразход за колите."
Ясно е, че продават нафтата, за да си изкарат заплатата. Ама защо общината индиректно им дава заплати, като дава пари за гориво?
15 Март 2005 10:37
А защо не кажат колко работят действително и колко си клатят краката по цял ден? Защо не се обърнат първо към ръковосителите си да видят колко е раздут щата? Как може частните автобуси да вървят, шофьорите им да си получават заплати и автобусите им да са в по-добро състояние от държавните?
Най-добре е изцяло да разпродадат Градски транспорт - Пловдив и с това да се реши проблема !!!!
15 Март 2005 16:51
Докато има такива измислени преференции за пенсионери и други - да се возят на 0, 10 лв цена на билета - общинската фирма няма да е добре. И заплатите ще се бавят, и автобусите ще са стари и т.н. Накрая ще обвинят шефа на фирмата за некадърник. Пък истинската причина е в общината - понеже си провеждат социалната политика за сметка на фирмата.
Криворазбрано самоуправление!
15 Март 2005 20:07
А защо пък частните превозвачи си бачкат и не се оплакват???Дали пък няма да е по-добре това предприятие да бъде ликвидирано и частниците да поемат изцяло транспорта???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД