:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родителите на либийските деца набеждават българските сестри

Американец разкри, че близките променят показанията си, за да получат милиони
Родителите и близките на либийските деца, заразени със СПИН през 90-те години в Бенгази, масово променят показанията си, за да обвинят българските сестри. Това разкри американецът Джон Боханън в интервю пред агенция София нюз, публикувано в сайта novinite.com. Досега основен аргумент на българската защита беше, че епидемията е избухнала преди пристиганато на българските медици в Либия. Сега обаче родителите на заразените променят показанията си, като твърдят, че децата им са били заразени по времето на пребиваването на българките в болницата.

Джон Боханън е млад американски учен (31 г.), който пише книга за Либия и проявява особен интерес към СПИН делото, по което пет български сестри и един палестински доктор бяха осъдени на смърт миналата година. Боханън има докторска степен по молекулярна биология, но е изоставил науката, за да се отдаде на публицистика.

На среща с Бохънън, родителите на децата, заразени със СПИН му казали, че имат "нови версии" за показанията от болничните дневници. Те вече мистериозно показвали, че всички деца, които са били заразени, са постъпили в болницата в периода, когато обвинените са работели в нея. Американецът добавя: "Струва ми се изключително печално, че тези хора са зарязали работата си, за да се посветят денонощно на натопяването на чужденци, с надеждата да получат милиони евро като компенсация".

Американският учен признава, че неговата страна е в особено положение и не може да окаже сериозен натиск върху режима на Муамар Кадафи, тъй като либийският лидер се противопостави на ислямския екстремизъм. Той е категоричен, че процесът изобщо не е юридически, а чисто политически. Бохънън критикува и арабските медии, като телевизия "Ал Джазира". Според него те продължават да лансират версията за заговори, и че СПИН е бил създаден в лаборатория.
13
646
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
15 Март 2005 00:49
Потварждение на простата истина че всичко е ПАРИ
15 Март 2005 01:05
Мюсюлманския свят води люта битка срещу неверниците с всякакви средства.
15 Март 2005 02:35
С нетарпение очаквам "справедливата" ФичоНелова реакция срещу този американец дразнал да каже нещо не-правозащитно.
15 Март 2005 08:23
гледахте ли по телевизията как Манго и Айшето искаха Кеворк да им докара 100000 за починало в лудница тяхно дете
15 Март 2005 08:30
"...че неговата страна е в особено положение и не може да окаже сериозен натиск върху режима на Муамар Кадафи." Да е ясно, че сами трябва да се оправяме. Къде е Паси, спи ли?
15 Март 2005 09:45
Това продължи твърде много
15 Март 2005 11:17
Една жена казала ....
На мястото на либийското посолство бих завел дело за клевета. Много ми е интересно как американчето е ровило в архивите на полицията им, за да види показанията. До колкото имам примитивни познания по право - това е следствена тайна. Но дори и да е вярно, къде е официалната реакция на българските политически блюдолизци
15 Март 2005 13:26

Беден - много си прав Аз само едно се чудя толкова ли няма в България 200-300 Либиеца. Че да ги осъдим и ние всичките на доживотен затвор, а после щедро да ги разменим срещу нашите сести. Чиста работа....ама що ли никой няма смелост да я свърши??????
15 Март 2005 14:01
Ламбчо, за съжаление всички правителства дотук бяха единодушни в нищоправенето си. Соломончо създаде илюзия за активност, която май не се увенча с особен успех. Либийската държава няма друг избор-ако признае лекарите за невинни, следва че в болниците им цари пълна мизерия и липса на хигиена, което се сащате кво означава. Но ако либийците нямат избор, то какво правим ние? Клякаме пред тая феодална държава, дето сме й построили петролните сонди, училищата и болниците..ПОЗОР!
никой не мисли, че тези хора-медиците вече са убити и съсипани психически...
15 Март 2005 16:23
Чудя се как нашенци се справят добре в чужбина, дори успяват много повече от колкото местните хора, но когато опре момента да им потрябва помощ от правителсвото ни, всичко се сгрумолясва. На никой от вас не ви пожелавам проблем в чужда държава, защото тежко ни!! Целия свят видя че са невинни, ама номера беше да си ги измъкнем преди да имат време тея либиици да си мислят хипотези по случая.
15 Март 2005 16:47
Я! "Особено положение" ми звъчи някак по бременно му. Да не е опънал някой Големиа брат? Малейййй .....
15 Март 2005 20:44
gaijin1 това изчерпва ли вапроса ти или пак тарсиш под вола теле - по-турски?

"На среща с Бохънън, родителите на децата, заразени със СПИН му казали, че имат "нови версии" за показанията от болничните дневници. Те вече мистериозно показвали, че всички деца, които са били заразени, са постъпили в болницата в периода, когато обвинените са работели в нея."
15 Март 2005 23:38
който ходи на гурбет по трети страни, да му мисли. и да не очаква, че некое правителство ще му реши проблема, ако играта загрубее.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД