:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кадафи: да изгоним белите

Либийският лидер Муамар Кафафи призова африканците на изгонят белите от континента и да ги накарат да изплатят компенсации за експлоатацията на Африка, предаде Ройтерс.

Белите колонизатори нямат място в Африка и тяхното присъствие е незаконно, заяви той по време на среща на африкански жени-активистки в Триполи. Наред с това Кадафи призова африканците да се освободят от хегемонията на културата на белите, включително от езика. Техните езици и колониалната култура не могат да изразят нашите чувства и мисли, подчерта либийският лидер. Той изтъкна, че африканците могат да вземат пример от опита на либийската страна, която експулсира близо 20 000 италианци в края на 60-те години.

Кадафи заяви, че африканците трябва да настояват за компенсации заради колониалните времена. Бели колонизатори изтощиха африканската земя, превърнаха я в пустиня, унищожиха част от горите и съсипаха почвата, подчерта той. Либийският лидер е инициатор на проект за обединение на 53-те африкански държави във формация, наподобяваща Съединените щати, припомня Ройтерс.
1
506
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Април 2001 06:20
Браво, Кадафи, ти си мъж, ти си по-мъж от Коменданте Кастро......
Изгонете колониалистите, евреиските, англииските, немските, италианските, холандските, белгииските и се обединете под една идея, идеята за свобода от империализма на Запада. Тея хора имат самочувствие и слиата на правдата зад тях. Да живее правдата...........................
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД