:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,666
Активни 173
Страници 24,300
За един ден 1,302,066

Кандидатите за БОРИКА стават ясни днес

Днес е последният ден, в който търговските банки трябва да дадат отговор на предложението на БНБ за закупуване на акции от БОРИКА (Банкова организация за разплащане с използване на карти). За продажба се предлагат 66% от капитала на националния картов оператор. На всяка от институциите централната банка е изпратила предложение с оферта за закупуване на дял от БОРИКА, като делът е пропорционален на пазарния дял на конкретната банка в картовите разплащания.

"На напреднал етап е да се реализира вариантът БОРИКА да стане собственост на търговските банки", коментираха от БНБ. Това е и вариантът, който централната банка смята за най-удачен. Другите два възможни варианта са картовият оператор да премине в ръцете на стратегически инвеститор или да остане собственост на БНБ.

Следвайки пазарния дял на институциите, най-много акции са предложени на Първа инвестиционна банка, Банка ДСК и ОББ. На следваща позиция са Булбанк, ДЗИ Банк и СЖ Експресбанк. Цената, по която БНБ ще продава една акция, е 3 904 лв.

В края на 2004 г. броят на издадените чрез БОРИКА карти е 3.480 млн., като се е увеличил с близо 1.07 млн. Броят на банкоматите в края на годината е 1753, а на ПОС-устройствата - 6837.
392
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД