:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,259
Активни 235
Страници 2,161
За един ден 1,302,066
Водят се преговори с трима инвеститори за националния авиопревозвач

Руска фирма иска да купи акциите на Гад Зееви в "Балкан"

Обещават спецзастраховка срещу непроведен полет
"Российский авиационний консорциум" (РАК) се кани да предложи на Гад Зееви да изкупи акциите му в авиокомпания "Балкан". С тази мисия за среща с израелския собственик на националната ни авиокомпания днес за Тел Авив заминават синдиците на "Балкан". Според приватизационния договор при прехвърляне на акциите от купувача той е длъжен само да уведоми Агенцията за приватизация.

РАК беше вече веднъж кандидат-купувач на авиокомпанията. Офертата на обединението между няколко руски авиокомпании, производствени и авиоремонтни заводи бе класирана на трето място при един от неуспешните опити да се продаде "Балкан" през пролетта на 1999 г.

Идеята на руснаците била да оздравят родния авиопревозвач, като купят от Гад Зееви акциите му в "Балкан". 49% от собствеността на "Балкан" са на "Болкан еърлайнс холдинг", а 26% - на "Зет Би Ай Ей", но и двете фирми са на Гад Зееви. Не е ясно обаче как ще се уреди въпросът с дълга от над 54 млн. лева, които "Балкан" дължи на "Болкан еърлайнс холдинг".

Водят се преговори общо с трима кандидат-инвеститори, съобщиха вчера синдиците, но без да назоват имената им. Оздравителен план ще се предложи най-рано през септември и не може дотогава да се седи със скръстени ръце, обясни синдичката Ралица Топчиева.



НАМЕРЕНИЯ



"Балкан" очаква 356 000 долара приходи през май само от разкриването на линията до Лондон. Досега са резервирани около 25% от местата в самолета Ту-154М, който ще лети дотам и до Дубай. Вътрешните полети ще се възстановят от началото на юни, както и три полета седмично до Москва.

На пътниците до Лондон "Балкан" обещава специална застраховка срещу непроведен полет. 350 кредитора са предявили до четвъртък вечерта вземанията си, като повечето от тях са пътници с неизползвани билети. Изпусналите срока 27 април могат да предявят вземанията си през следващите 3 месеца.
1966
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД