:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евробанка ни дава пари за аутобана София-Ниш

120 млн. евро да е стойността на новата програма "Транзитни пътища 4". За това се договориха вчера министърът на регионалното развитие Евгени Чачев и директорът за Централна и Източна Европа на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Гуидо Брух.

Половината от парите ще бъдат кредит от ЕИБ, като се предвижда договорът с банката да бъде подписан до края на годината. Останалата сума ще е по линия на европейската програма ИСПА. По програма "Транзитни пътища 4" ще се финансира аутобанът София-Ниш, който включва 2 участъка на българска територия. Това са "Северната дъга" на софийски околовръстен път от 30 км и 50 километровата отсечка до ГКПП Калотина. Сред проектите е и отсечката от автомагистрала "Тракия" в участъка от Стара Загора до Карнобат.

През миналата година финансовата институция даде заем от 100 млн. евро за участъците Оризово-Стара Загора и Карнобат-Бургас-запад. Предвижда се и работа по пътната връзка от Асеновград през Смолян и Пампорово до ГКПП Рудозем-Ксанти. Досега от банката са финансирали програмите "Транзитни пътища 1, 2 и 3".

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ни отпуска до 30 млн. евро за рехабилитация на пътищата. Вчера договорът за заем бе подписан от финансовия министър Муравей Радев и Гуидо Брух. С парите ще се финансират 43 схеми за рехабилитация в цялата страна, парите за които досега са осигурявани от държавния бюджет. Кредитът е 25-годишен, с шест години гратисен период и ще бъде отпуснат на няколко транша.

ЕИБ ни е отпуснала общо 890 млн. евро от 1992 г. досега. От тях над 300 млн. евро са за проекти в областта на пътната инфраструктура.
610
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД