:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,441,719
Активни 323
Страници 1,559
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах



1...Ог2+!, 2.Т:г2 Дф1+, 3.Тг1 Кг3+!!, 4.х:г Дх3 с мат.





Бридж



Декларантът Юг вече е с реализирани 6 взятки, а пък купа К стои като уинер в мора за 7-та му взятка. В петкартовия финал сте с 2 пики (АJ), 2 купи (Qх) и уинера ви в трефа. Спечелите ли с пика J, този цвят се блокира - партньорът ви Запад е явно с пика Кхх и по-късно ще предоставите договора на Юг с купа Q за К-та на Север. Тогава: печалба с пика А (!!) и изтегляне на отиграната трефа.

Очевидно е, че в ситуацията; ръката на мора попада в прост скуиз: купа К трябва да се съхранява, а освен това и в пика трябва да се задържи защитена Q след продължение с пика J (ако от Север се чисти пика х) и печалба от Запад с К-та, за Юг повече взятки няма - без 1 за 100 точки за двойката ви. Затова пък направи ли Юг точно (за 90 т.), записът не ще е никак добър за вас.

Ръката на декларанта: пика хх, купа J10х, каро КQ108х, трефа АКх.
1
463
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Март 2005 01:40
Понякога примерите са за начинаещи...Защо не се изписват правилно посоките?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД