:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 429,064,306
Активни 97
Страници 10,416
За един ден 1,302,066
ПОЛИТЕКЗОТИКА

Върху необитаеми атоли се роди постмодерната държава

Доминионът Малкайзедек обяви война на Франция и Сърбия, но те не знаят
В серията виртуални държави, в която вече представихме Сийленд и Ломар, не можеше да липсва доминионът Малкайзедек (пише се Melchizedek), определящ себе си като "световна духовна и конституционна държава, прототип на постмодерната държава и зародиш на световното правителство на третото хилядолетие". За разлика от Ломар, която не притежава територия, Малкайзедек си има острови, сред които по-важните са атолите Таонги в Северния Тих океан и Солкопе в Южния Пасифик. Те обаче са безлюдни. Даже по-лошо, на атола Таонги САЩ са складирали през 1988 г. 25 милиона тона силно отровни отпадъци.

-----------------------

Уникална е претенцията, че доминионът Малкайзедек е една от най-древните държави в света, с библейски корени. Малкайзедек е името на "праведния крал на мира" и първия монотеистичен учител, споменаван в книгата Битие на християнската религия и в Тора на евреите.

В същото време доминионът Малкайзедек смята себе си за първообраз на държавите на бъдещето, след като при глобализацията се очаква те да загубят сегашните си характеристики и да започнат да обединяват хората вместо на родова и географска на някаква по-възвишена основа.

Политическата система на доминиона е еднопартийна духовна система, основана върху библията на Малкайзедек - нещо като кавърверсия на смесица от християнските и еврейските свети писания. В Интернет-страницата на Малкайзедек (www.gov.melchizedek.to) има линк до пълния текст на тази библия, чийто обем е над 600 страници.

Като представители на държавната власт в Малкайзедек има президент, вицепрезидент, министри, посланици и парламент, съставен от "старейшини".

За столица на странатапо конституция е определен Ерусалим,а временна столица е Таонги, на името на едноименния атол с 62 кв. км, намиращ се по средата на пътя между Хавайските острови и Папуа-Нова Гвинея. Посочва се, че съществуват планове за неговото заселване. Сред териториите на страната се числят още островите Клипертон край бреговете на Мексико, островите Малпело край бреговете на Колумбия, остров Каритане Шоал източно от островите Кук - всички дотук в Тихия океан. Любопитно е, че нито един от тези острови не е обитаем. Посочва се, че атолът Солкопе се посещава от островитяни от Ротуман, а Таонги е бил посещаван от "граждани на Малкайзедек". Част от Антарктика също се води територия на Малкайзедек, като държавата претендира (наред с израелците и палестинците) за територията на Ерусалим, но също и на Рутения, обширна област в Източна Европа, обхващаща територии на Словакия, Унгария, Румъния и Украйна с едномилионно население.

Малкайзедек е обявена за суверенна държава на 18 юли 1991 г. и тази дата е нейният национален празник.

Води се, че държавата притежава едно "летище" (върху земна настилка) на необитавания атол Таонги, построено по времето на японската окупация на острова през Втората световна война.Няма данни за броя на гражданите на МалкайзедекВ Интернет-страницата се посочва, че те имат право на двойно гражданство и живеят в голям брой държави.

Дипломатически отношения страната има с островите Ротума и с една-единствена държава, която е членка на ООН - Централноафриканската република. Сключен е "договор" между Малкайзедек и "един представител на народа на стремящата се към независимост Рутения", по силата на който Малкайзедек ще подпомага "освободителните борби на рутенците".

Друго "доказателство" за легитимността на Малкайзедек например е телефонният указател на Вашингтон, където е посочено посолството на доминиона между реални държави като Малта, Монголия и Миянма. Но ако решите да поискате политическо убежище в посолството на Малкайзедек, ще трябва да се пъхнете в неговата пощенска кутия на адрес 601 "Пенсилвания авеню", защото адрес на престижната улица с многото посолства има, но помещение там липсва...Малкайзедек предлага гражданство на всички бежанци,апатриди и на "всички, които проявяват голяма привързаност към каузата на човешките права и на въжделенията на хуманността".

Малкайзедек има териториални претенции за Ерусалим, за остров Малпело, претенции към който има и Колумбия, и за остров Клипертон, претенции към който има Франция. Също така доминионът има териториални претенции към Унгария, Словакия и Украйна за областта Рутения.

Доминионът Малкайзедек се гордее, че е първата държава, признала независимо Косово още на 16 март 1998 г. Тогава държавният глава на Малкайзедек, Нейно превъзходителство президентката г-жа Пърлейша (в превод - азиатска перла, б. а.) и председателят на Камарата на старейшините Негово превъзходителство Тцемах Бен Давид Нетцер Корем (неин съпруг) поздравили Ибрахим Ругова за "неговото неотклонно придържане към малкайзедекските принципи на мир и праведност". По този повод "Република Косова" също признала Малкайзедзек. Според експертите на доминиона албанците или илирите са народ, по-стар от древните гърци и следователно съвременници на крал Малкайзедек. Затова, изглежда, от солидарност доминионът Малкайзедек единствен в света обяви война на Сърбия във връзка с косовския конфликт още на 3 юни 1998 г., изпреварвайки въздушните удари на НАТО с осем месеца. По всичко изглежда също така, че положението на война продължава да бъде в сила, без сърбите да са разбрали за това.През 1995 г. Малкайзедек обяви "духовна война"на Франция "от името на цялото човечество" заради замърсяването от ядрените опити на единия от островите Каритане. Доминионът твърди, че бил закупил острова година по-рано от също толкова мистериозното "Кралство Полинезия". Обявената война беше отразена своевременно от в. "Вашингтон пост" със статия под заглавие "Мишката, която изрева". Представител на френското посолство във Вашингтон, потърсен от "Вашингтон пост" за коментар, каза тогава, смеейки се: "Изпитвам голямо вълнение. Сигурно всеки момент ще ме мобилизират. Само че от вас научавам за тази угроза."

В Интернет-страницата на Малкайзедек се посочва, че икономиката на страната е основана на риболов (в тихоокеанските територии), на земеделие (в Рутения) и на офшорно банково дело. Последното изглежда най-любопитно. През 1995 г. в Хонконг бе арестуван млад австрийски банкер,опитал се да осребри чекове за 500 000 долара,издадени от "Азиатско-Тихоокеанската банка на Малкайзедек". Арестуваният нарече себе си принц Джералд-Денис-Сеин-Витгенщайн-Хохенщайн и имаше паспорт на доминиона Малкайзедек с титла "посланик със специални пълномощия".

Лари Мадригал, също "посланик" на Малкайзедек, пък е известен с това, че гордо отваря пред отбраните си събеседници своето дипломатическо куфарче. От него той изважда обвито в червен велур кюлче платина с тегло половин килограм. "В моята страна има още 33 тона и половина такива кюлчета", обикновено казва той в доверителен тон...

Официално доминионът Малкайзедек заявява, че в неговите неколкостотин банки има над 25 милиарда долара. Истината обаче е, че президентката Пърлейша (пищна филипинка с истинското име Елвира Гамбоа) дължи глоба в размер 1431 долара на американското правосъдие, а Тцемах бен Давид Нетцер Корем използва дипломатическия си паспорт от Малкайзедек, за да не си плаща глобите за неправилно паркиране.

Какво е всъщност доминионът Малкайзедек? Шега, произведение на изкуството или покана за международните мошеници за съвместни банкови измами? Или смес от всичко това, с други думи - постмодерната държава...
1141
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД