:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Парламентът забрани генни модификации



на маслодайна роза, лоза и тютюн. Депутатите отмениха първоначалната забрана за генни експерименти с животински видове и разрешиха лабораторните опити с тях. Затова пък беше въведена допълнителна забрана за пускане на пазара и свободно отглеждане на свободно отглеждане на генно модифицирани животни. Депутатите отхвърлиха предложението на Светлин Белчилов от НДСВ да се забрани отглеждането на генно модифицирана царевица и ечемик. Според Белчилов с този акт НС е ликвидирало износа на селскостопанска продукция. Чувствителният към генно модифицирани продукти европейски пазар ще се затвори за българското месо от животни, хранени с фуражи мутанти. Той се възмути, че нито един депутат земеделец не е защитил правата на българските фермери. Белчилов заяви, че законът е победа за американския гигант "Монсанто", който насочил агресивната си политика към България и Румъния заради високата корупция у тях. Законът влиза в сила от 1 юни.



Иво Папазов ще участва в първия



2-минутен рекламен филм за страната ни, който ще бъде излъчван по "Евронюз" през април. Това съобщиха от Министерството на културата и туризма след среща на министър Нина Чилова и световноизвестния музикант, който наскоро получи наградата на публиката на Би Би Си.

Ибряма е приел да бъде рекламно лице и е избрал "Носталгия" за мелодията, която да звучи по време на клипа. "Тази музика съм я свирил на много места по света и тя винаги е изправяла публиката на крака", обясни виртуозът.



Общинската избирателна комисия прекрати



пълномощията на кмета на град Славяново Асен Бъчев. Причината е получен сигнал от СДС-Плевен за нарушение на чл. 41, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местна администрация. Едновременно с кметските си задължения Бъчев продължавал да изпълнява своите ангажименти като член на потребителна кооперация "Помощ" и на кооперация за производство и услуги "Славяново". Решението на ОИК може да се обжалва.
306
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД