:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов: Няма ислямистка мрежа в България

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов отрече по БНТ у нас да има радикална ислямистка мрежа. Според него не може да се говори и, че българинът, подозиран за връзки с атентаторите от Мадрид, пропагандира пред наши мюсюлмани радикален ислям.

Онзи ден испанските медии съобщиха, че техните власти искат отново да разпитат Тони Радев Миленов, за когото има данни, че се е познавал с терористите. В момента той учи за имам във Велинград.

Борисов допълни, че страната ни има балансирана политика, ДПС е във властта и за разлика от други държави нямаме проблем с малцинствата. "Няма основание да се прави тази мрежа, няма срещу кого да протестират. Те имат всичките права, дори повече, отколкото имаме ние, българите", е категоричен генералът. Той допълни: "Да чукна на дърво, докато няма атентати, можем да кажем, че сме сигурни, че няма такава мрежа".

Според него испанските му колеги са гузни, че по техните медии са излезли такива материали.

"И тогава, и сега аз им казах, че не желая името на България да бъде включвано в каквато и да било публична изява, свързана с тероризъм", добави Борисов. "Ал Кайда" много внимателно наблюдавала медийните изяви на всички и планира своите действия.

Главният секретар уточни, че МВР не следи Радев, но знае къде е. Генералът повтори, че лично е работил по случая и е убеден, че Тони не е участвал в подготовката или извършването на атентатите.

"Считам, че не трябва да пренавиваме машината и в случая с Радев. Ние леко можем да се повключим така, че репресивната структура на държавата да се задейства, да го държим с постоянна мярка. Но това не е полезно за държавата", заяви Борисов.
9
456
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
15 Март 2005 23:36
"Борисов допълни, че страната ни има балансирана политика, ДПС е във властта и за разлика от други държави нямаме проблем с малцинствата. "Няма основание да се прави тази мрежа, няма срещу кого да протестират. Те имат всичките права, дори повече, отколкото имаме ние, българите"
*
Ех Боря, Боря - що не си кажеш директно приказката за циганчето пуснато под масата ами и ти се правиш политик. Чудно, защо ли колкото повече права получават, толкова повече проблеми имат с балгарите?
15 Март 2005 23:44
"В момента той учи за имам във Велинград" ..... Демек ние немаме терористична мрежа на Ал Кайда. Тя направо си е във властта. Не е нужна такава мрежа....
16 Март 2005 07:48
Тъй като самата религия е екстремиска и радикална, самото й съществуване е мрежа. Трябва само да се появи някой имам, който да им цитира една-две сури и всичко е готово. Бат Бойко знае ли дали не им промиват мозъците в медресетата?
16 Март 2005 08:15
забележете името на този задник "тони........." , казах ли ви аз, че това е само прах в очите на простите, когато Ахмедаа казва че в ДПС имало и не мюсулмани българи и казва вижте имената . с наше име копелето гадно а душата му турска разбираш ли
16 Март 2005 10:18
Бе този Тони явно има високи протекции щом ББ лично му адвокатства. А зад гърба му наднича етническата партия ДПС наследница на турска терористична организация действала в България до 1989 година
16 Март 2005 10:50
Не е проблема религията - проблема е, че хората са неграмотни и затова са лесно податливи на внушения. Да не би разните християнски секти да са по-богоугодни - всеки си преследва някакви цели. Достатъчно са се клали християни и мюсюлмани както и самите християни помежду си - нима ирландци и англичани не са жив пример и сега - ИРА още съществува.
16 Март 2005 19:51
Гарван-е и аз сам доста обаркан по отношение ролята на религията. Питам се например как е вазможно исляма да мобилизира в единен лагер всикакви - от турци до малаизиици, а християнската религия се е нацепила на стотици, ако не и хиляди царквички, които маи се занимават наи-вече с това, как да си откраднат богомолците един на друг. Ще бада и по-специфичен - да вземем ортодоксалното християнство - може ли някои да посочи поне един факт когато грацката царква не е деиствувала против балгарската царква, балгарската народност и даржавата Балгария. Много ще бада задалжен - дори на такива "изтакнати" форумни дезинфроматори, като Фичо и Нели.
16 Март 2005 20:34
Old Emigrant , знаеш ли, че дори в САЩ исляма е най бързорастящата религия. Даже след предубежденията на американците след 9/11.
Това го пише ВВС Натиснете тук.
За съжаление статията е от руската служба на ВВС. На български те издават съвсем салко. Английския ми не е много добър. Но сигурно същата статия я има някъде и на английски.
16 Март 2005 23:04
Душко, не се учудвам след като тук всеки месец гармят скандали за епископи-педофили.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД