:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шоковото увеличение на заплатите при БСП - 20%

Социалистите признаха, че няма да им стигне ресурсът за всички обещания
Снимка: Борислав Николов
БСП призна, че шоковото еднократно увеличение на заплатите в бюджетната сфера при влизането ни в ЕС няма как да е 50%. Става въпрос за реален ръст от 15-20%, обяви зам.-шефът на БСП Румен Овчаров. Социалистите представиха вчера основните параметри на социално-икономическата си управленска политика.

БСП призна и че няма как да бъдат реално осъществени всички предварителни намерения, тъй като държавата не разполага с такъв ресурс. Така например първоначално социалистите залагаха на безплатни закуски, обеди и учебници за всички ученици от I до VIII клас. В представения вчера вариант обедите бяха отпаднали.

Соцлидерът Сергей Станишев заяви, че обещанията са съобразени с ограниченията, с които ще трябва да се съобразява всяко следващо правителство. "Наясно сме, че има определена рамка - на изпълняване на критериите за членство в ЕС и на поетите ангажименти. Държим и на запазване на валутния борд, сътрудничеството с МВФ, а икономическото развитие ще е в съответствие с Европейския валутен съюз", каза Станишев.

БСП си поставя като основна цел догонване на социално-икономическото развитие на ЕС, осигуряване на пълна заетост на работната сила, догонващо нарастване на реалните доходи. Социалистите обещават 2 пъти годишно повишаване на доходите според ръста на инфлацията и БВП. Към 2007 г. например предвиждат при 7% нарастване на БВП и инфлация от 5,55%, ръстът на доходите да е 12%.

Социалистите обещават и въвеждане на семейно подоходно облагане, разкриване на 240 000 работни места до 2009 г. В областта на здравеопазването пък смятат да махнат потребителските такси. Левите смятат, че не е нормално лекарите да получават пари за това, че са дали картонче с направление на даден пациент. Заплащането ще става с дебитни карти, както и въвеждането на електронно здравеопазване, предлага още БСП. Те обещават и свободен избор на двама лични лекари и няколко специалисти - невролог, терапевт, УНГ, гинеколог.



ПЛАТФОРМИ

"На теория НДСВ олевява и се доближава до идеите на БСП, но на практика се държи социално безотговорно", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него НДСВ от дясна партия все повече клони към социалдемокрацията. "За нас ключов въпрос за определяне на коалиционната формула след изборите ще е съвместимост на програмите. НДСВ клони в посока на нашата програма, което е поощрително, но се разминава с практиката", каза Станишев.
23
423
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
15 Март 2005 23:13
Харесва ми думата "шоково".
След това ще кажат, че са имали впредвид не "шоково", а че за 4 години щели да се увеличат с 20%!
Освен това - да не се притесняваме - като махнат валутния борд заплатите ще се увеличат не с 20%, а (да речем) с около 500%. За сметка на месечна инфлация от по 300%. БСП отдавна доказа по неоспорим начин, че това го може!
Няма да е лесно на българина....
15 Март 2005 23:46
"показва нагледно чрез слайдове какво обещава БСП"


да беше и показал нагледно чрез слайдове и как ще го постигнат...


15 Март 2005 23:46
Хм не бих казал, 4е няма да им стигнат пари. През следва6тите няколко години България се о4аква да полу4и около 15-20 милиарда евро. Освен това на година влизат около 1, 5-2 милиарда от емигранти. Ако се напънат да урежат помо6тите на мангалите, да постегнат администрацията и корупцията, да приберат престъпниците където им е мястото 6те стане и о6те как. Не с 20% ами....ехе
15 Март 2005 23:51
Че то, неизпълнимите обещания да не са монопол на Царя?
16 Март 2005 00:14
Чакам с нетърпние БСП да ми увеличи с 20% заплатата
16 Март 2005 01:21
Най-жалкото е че правителството, което и да е то
при присъединяването към ЕС ще буде в състояние да направи подобен жест
а народонаселението ще отдаде заслугата на БКП,
които в случая имат най-малка заслуга , всъщност
през цялото преме от 89 г. насам са саботирали
движението към икономически просперитет и демокрация.
Но само си викам дано...
16 Март 2005 08:09
Малей-й, ма тия що са забравили психитър?? То целия народ луднал, а те му обещават гинеколог!
16 Март 2005 08:33


Пак предизборни лакърдии!Пита се , откъде ще вземе пари за тази работа?
Да не стане обратното, т.е.шоково намаление.........!А и не се знае как ще се пребори с МВФ?Това, да Ви напомня с нещо , обещанията на "Царя на всички българи"?Но аз, за всеки случай викам УРА, братя българи!Хайде сега всички заедно!Ура а-а-а!Олеле, прегракнах!
16 Март 2005 08:47
Бати, в БСП се е появил някой със зачатъци на мисъл! Ама пак нищо не пише за пенсиите. По първоначалните им обещания излизаше, че запазваме борда, увеличаваме два пъти пенсиите и затова отделяме 40-50 % от бюджета. Май много държат (да го излъжат) най-твърдия си електорат.
16 Март 2005 09:05
Брей брей, заплати, пенсии. кОлтурата обаче ще затъне още повече, здравеопазването ще изчезне, образованието ще фалира. Ще останат само заплатите и пенсиите. ТЪПАНАРИ
16 Март 2005 10:03
Желание ако има , пари ще се намерят.
На първо време да приберат обратно имотите дето ги окраде
и това ще е достатъчно.
Проблема не е само , че пари няма а , че тези дето викат това
в същото време лапат до пръсване .
Като няма да има да няма за всички а не да се ограбва цял
народ и да се строят хотели за милиони.
Що не питат Шулева отде го има тоя милиард във фирми в Варна и Албена , да не си е спестявала от закуската
16 Март 2005 10:14
Прадядо му на сер гей Лейба Троцкий също така е обещавал на поразия "светло бъдеще" и заедно с товарищ Бланк-Ленин успели да измама милиони серсеми в Русия. Що да не опита и внучето?
16 Март 2005 10:22
С БСП всички българи милионери!


Как така само с 20%? Нали при тяхното управление с правителството на Виденов вдигнаха заплатите 300 пъти, и почти всички българи станахме милионери!
16 Март 2005 10:24
ОБЯВА на БСП


БСП търси нови съвременни печатарски машини за печатене на банкноти. Купуваме в неограничено количество!
Сергей
16 Март 2005 10:42
драги съфорумници, не очаквайте некой да ви ДИГНЕ заплатите. заплатите се изкарват -- колкото можеш - толкова. ако не можеш - духаш супата и при ЕС, и при БСП, и при НКВД. въпроса е какво правиш за да ги изкараш в ЕС, при БСП и при НКВД.

поздрави,
16 Март 2005 10:47
"На теория НДСВ олевява и се доближава до идеите на БСП, но на практика се държи социално безотговорно", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев"

Е, това е едно добро признание на Сергейчо, че щом НДСВ олевява се държи като БКП-БСП, тоест безотговорно, което си е монопол на компартията.Не е тайна, че НДСВ олевява като безотговорната БСП още от 2001. НДСВ и лично Симеон доказаха, че се държат безотговорно на теория и практика още от времето на"незабавно и несимволично" обещанията пресз 2001, а сега Сергейчо се опитва да ги надцака, нали имат опита за безотговорното си поведение на теория и практика още при управлвнията си при Луканов, Беров и Виденов.
Новият им предизборен лозунг ще бъде :Да спрем България и обновим разрухата!"

Редактирано от - bot на 16/3/2005 г/ 14:23:23

16 Март 2005 11:32
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 16/3/2005 г/ 14:22:57

16 Март 2005 12:38
При тая здравна система кой ще поеме жертвите на шока от увеличението на заплатите?
16 Март 2005 14:09
Абе мазните комунисти да се коалират с още по- лигавите НовоБремци и ще се паснат по неизпълними обещания и долни интриги на гърба на народа !!!
БАСТА !!! [/b][/red]

Редактирано от - bot на 16/3/2005 г/ 14:22:26

16 Март 2005 15:18
БСП, заплатите добре, но !!!!
Я по-добре анализирайте таксите който монополите ни налагат. Това такса "свързване" на БТК, това такса "мощност" на Топлофикациите, а сега вече и такса "електромер" на енергото. Я предложете, че като дойдете на власт ще вкарате един закон с който ще задължите монополистите, сумите от тези такси да бъдат използвани само за изграждане на инфраструктура. Ако през годината не са използвани за това - данък 75%, който да отива за увеличаване на пенсиите.
БОРЕТЕ СЕ ПРОТИВ МОНОПОЛИТЕ!!!
А ИНАЧЕ СТЕ ПРАВИ, И КАКТО БЕ КАЗАЛ ЕДИН: "НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ГОЛЕМИТЕ РАЗХОДИ, А ОТ МАЛКИТЕ ПРИХОДИ..."
16 Март 2005 15:19
Как и да го погледнеш - скандално. На този младок чиновниците май му трябват? И то кобурговите - имаше и тънки намек. "Сега" припява - а вие, българье, се въздигнете до "шве"-тата и не мрънкайте за намаляване на данъците.
Две невероятни грешки са това. БСП май започна да прави щуротии - от самоувереност. А има и криви макарони - за гледане на успешни избори през тях. ДА!
16 Март 2005 15:41
Хашек, като кандидат депутат и водач на Партията На Умерения Прогрес в Рамките На Закона е обещавал да спре земетресенията в Мексико(обещание, по-изпълнимо, от това което ни обещаваха, обещават и ще обещават долните нашенски говеда!)
16 Март 2005 16:18
ПРЕДИ МАЛКО НВ ЦАРЯ УВЕЛИЧИ ДЪРЖАВНИТЕ ЗАПЛАТИ С 25%- и отново издъпа черджето изпод бат Серго...........снега се стопи и комунягите са пак на пързалката........
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД