:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Забрана за лечебен глад над седем дни

Лечебният глад над 1 седмица е опасен и не бива да се предписва, сочи наредбата за дейността на лицата, които практикуват алтернативни методи на лечение. Доста модерни напоследък клиники обаче подлагат клиентите си на доста по-дълъг глад. Занапред те ще трябва да захранват хората на всеки 7 дни. Глобата за нарушение е от 500 до 1500 лв.

Законът за здравето задължава всички лечители, включително и практикуващи неконвенционални методи лекари, да се регистрират в районните центрове по здравеопазване. Досега обаче няма данни някой да е получил регистрация, включително и клиниките за гладолечение. Врачките и екстрасенсите нямат задължителните за регистрация курсове по анатомия, физиология и патология. Медицинските университети пък не провеждат такива курсове, тъй като още не е готова наредбата за тях.
26
1230
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
15 Март 2005 23:49
ай, таман ша са научим да живеем без храна - и после цял живот мъртъв ,)

но, това е истината> отказваме храната както и цигарите
16 Март 2005 00:17
Лечебният глад над 1 седмица бил опасен. A нелечебният?
16 Март 2005 09:47
Има ли разлика между лечебен глад, предписан от лекар, и лечебен глад, предписан от политик? Кой от двата е по-полезен? Защото вторият доста хора го практикуват от години....
16 Март 2005 09:47
Алооу, министерството
Като е вреден глада бързо да увеличите пенсиите и заплатите
за да не гладуват хората.А пък ако е полезен веднага
да намалите вашите заплати и на депутатите , щтото някои господа дето
са в парламента едва минават през вратата.
Замязали са на свине -майки , че и парламента ще заприлича
на кочина
16 Март 2005 09:47
Немойте така, че ще разорите д-р Емилова дето печели от гладуването на пациентите си!!
16 Март 2005 09:48
Този дето го е решил нещо пак е в междучасие. Вземете и се запознайте със световната лечебната практика. Куп лекари - светила на медицината практикуват успешно този вид лечение. В България доколкото знам само д-р Емилова има санаториум, където се провеждат под лекарски контрол такива лечебни курсове и обикновено са доста по-дълги от 7 дни. 7 дни не са достатъчни за лечение на някои болести. Пол Брег препоръчва 40 дни само на дестилирана вода и по този начин е излекувал много хора. Той самия умира на почти 90 години и то не от старост, а при нещастен инцидент. Много хора са са провеждали такива курсове - вземете например Стефан Данаилов или фолк певицата Глория и още куп знаменитости провели курсове над 10 дена - да им има нещо???
А и закони за здравето измислени под ръководството на банкер хич не ми звучат правдоподобно, а още по-малко смислено.

Какво да кажем за постите. В момента е Великия пост, който е най-стогия пост през годината и изключва месни храни, риба, млечни продукти, яйца и дори олио. Постът продължава до Великден - това са 7 седмици. Ако се яде нещо то е в ограничени количества и е или плодове и сурови или сварени заленчуци. Това влиза ли в представата за гладуване на г-н министъра с банково образование....

А и не мисля, че този закон би ме отказал да си направя 40 дневното гладуване
16 Март 2005 10:41
Лечебен глад + Лечебен бой,
невероятно ефективна комбинация от натурални продукти –бистра вода и яка дренова тояга.
Лекува всичко като за последно.

Др. Бойко Гладнев

Пълен пансион 50лв./храноден
16 Март 2005 11:09
"Лечебен" глад - смех. Това само шарлатаните го рекламират, за да вадят пари от жените, които винаги се чувстват по-дебели от колкото са. И мнозина лековерни се подлъгват и тръгват по разни скъпоплатени курсове, гладуват, подлагат си организма на всякакви шокови диети, а после освен, че си рискуват здравето обикновено качват много бързо тегло като спрат диетата, поради повишения апетит или си докарват някоя анорексия, ако не спрат навреме. Да бяха един или два случая, а то е цяла псевдонаука. Врачки и шамани станаха по-популярни от лекарите. И всеки обещава гарантирани резултати. Не вЕрвайте на шарлатани - врачките няма да ви помогнат, а могат съвсем реално да ви увредят здравето.
16 Март 2005 11:10
Ей Mutant4o !
Имаш право . Но нещо си много ефтин бре !! Я се вземи в ръце и не подбивай пазарните цени !!! ......
Предлагам 100лв. за гладоден , дааа ... ама с музика ..))))))
16 Март 2005 11:17
Амба, обичам те.
Събирай бързо 5-6 като теб и идвайте да ви лекувам , че ми се е прищял мерцедес по поръчка!!!!
Д-р Емилова
16 Март 2005 11:51
За боя парите се събират отделно.
16 Март 2005 12:43
Уф-ф-ф! Писна ми от тъпотии. И като как ще контролират дали лечението продължава повече от 7 последователни дни? Един курс на лечение от 7 дни и след 3 дни още един, после ощ е един и т.н. През трите дни лекуваният спазва предписанията на лечителя и не прекъсва гладуването. Значи пак се цели нещо друго, но не и наистина здравето на хората. Всякакви такива забрани, изисквания и други простотии, ако не се осигурява постоянен контрол за изпълнението им, са само глупости на книга. Кой ли депутатин иска да си пише актив с някакъв смотан законопроект?
16 Март 2005 14:03
Кои твърдят, че гладът е вреден? Същите, които като малка ме тъпчеха с антибиотици, докато от хроничен бронхит не стигнах до безброй алергии, тежка астма и синузит, и които после ми предписаха кортикостероиди за алергията...

От 10 дни не съм ползвала спрей за синузит, без който от 5 години насам не можех да дишам. Спрей за астма (Беклофорте) вече не ползвам 2х2, а веднъж на ден по един път.

Лечебния глад (21 дни) приключих преди седмица.
16 Март 2005 14:33
Вижда се нагласата на форума - плюе се по сичко що мърда(добре, че още не са раздали пушките, иначе че почне стрелба тип "американски рейнджъри в Ирак". Гарване, и ти птицо проклета, потърси и прочети "Гладуване За Здраве" на Проф.ДМН Юрий Сергеевич Николаев или на американеца Пол Брек. Добре е и ти да опиташ 10-15 дни глад и вода - прояснява мозъка и стимулира мисловната дейност...
16 Март 2005 15:00
Бай Тоше, знаем че си за глада, ама тогава партията го беше формулирала по друг начин – с изпразване на рафтовете в супермаркета.
И един въпрос: Как се отразява глада на здрав човек
Болния оздравява, здравия се разболява, а?
16 Март 2005 15:01
Напълно здрави хора в наши дни няма.
16 Март 2005 15:10
Хех, то няма човек на който докторите да не му намерят нещо. Но да гладувам както съм си здрав - я ходете първо вие се прегледайте, че после мен ме лекувайте
Предпочитам да се храня здравословно, отколкото гладът да ми взема здравето. То по вашата логика сомалийците трябва да са най-здравите в света. ЛъжЕте хората, добри пари се вадят така, а що народ се е затрил или е откачил от разни псевдолечители не е истина просто. Сума ти "професори" пръкнали се незнайно откъде почнаха да правят здравословни диети, на кой му пука, че всяка нова предлага нещо противоположно на предната, нали трябва да се запълва вестник "Здраве" с плява, трънки и глогинки.
Стига човек просто леко да си разнообрази менюто без да прекалява с тежките храни и да се движи повече, за да няма някакви сериозни проблеми с теглото.
16 Март 2005 15:15
А напълно болни има ли? Ако на някой е оцелял след лечебен глад и дори е оздравял много се радвам за него!!! Ако някой е пукнал, той няма как да се оплаче.
16 Март 2005 15:32
бои, е...не и ....неква музика......за здраве! ништо ново! то си е от векове на сам така!
16 Март 2005 16:10
ОТ ТОЯ ГЛАД ЛАМБО НЕ ОТСЛАБНА- АМА КАКВИ ПАРИ МУ ВЗЕ-Е-Е!!
БЕГАЙ , МАНИ, МАНИ!!!!!
16 Март 2005 16:26
Очевидно, Емилова не отговаря за начина на живот на Ламбо след напускане на санаториума.
16 Март 2005 16:29
Което до голяма степен обезсмисля престоя му там.
16 Март 2005 16:47
Негов избор да си пръска парите където си иска. А дали диетата има ефект ако се спазва - Божков е добър пример.
16 Март 2005 17:02
Дианче,
Фамилното ти име да не е Емилова?
Кажи ми сега, ето на слава Богу съм здрав, хапвам си нормално, разнообразно и надявам се здравословно. Как ще ми се отрази положително глада, немога да разбера?
16 Март 2005 19:20
ами на финансовото здраве може би ?
17 Март 2005 09:11
Някой явно съвсем е озлобял и притеснил да не би да печели по-малко от продажба на лекарства, че да налага на хората ограничени колко време ще ядат представете си не само плодове, но и заленчуци. Брей Брей, и кой ще ми каже колко време мога да го практикувам? Наредба, написана от некадърници, които не разбират и не искат да разберат. В цял свят и в Европа няма законодателство, ограничаващо този начин на живот.
Защо не забранят пиенето на антибиотици за повече от 5-7 дни?
Аз лично си гладувам повече от 7 дни и се чувствам чудесно!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД