:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,262
Активни 235
Страници 2,164
За един ден 1,302,066
Президентът нарича царя "г-н Сакскобургготски"

Правителството готово до края на юли

Депутатите да не почиват през август искат от НДСВ
Снимка: Емил Иванов
Правителство ще има до края на юли, съобщи преди медиите Николай Василев от Национално движение "Симеон II". Царят, част от ръководството на партията му и някои нови депутати отидоха вчера при президента Стоянов. Той им обещал съдействие за коалиционно споразумение. "Беше сърдечен разговор, обнадеждени сме", каза самият Симеон II.

Петър Стоянов разказа преди срещата, че е звъннал предната вечер на царя и му обяснил, че вече няма да го нарича "Ваше величество", както правил досега от уважение към историята. Президентът се обърна към госта си с "г-н Сакскобургготски". Царят не изглеждаше обиден.

Ще спазим законните срокове за съставянето на кабинет, съобщи секретарят на НДСВ Пламен Панайотов. Още днес парламентарната група се събира неофициално, за да избере ръководство и да разпредели участието си в комисиите на Народното събрание. После ще излъчи контактна група, която да преговаря с другите партии по правителството.

Неприемливо е някой да спекулира със състава на кабинета, смята Панайотов. Личностите щели да се обсъждат чак след като се сключи коалиционното споразумение.

"Няма да има политическа метла", обеща Николай Василев. Според него парламентът няма да излиза във ваканция през август, защото има много работа за отхвърляне. До края на 2001-а новото правителство ще се опита да продаде БТК и "Булгартабак". Ако за ДЗИ не бъде намерен стратегически купувач, може да се пуснат акции от него на борсата. Пак до края на годината правителството щяло да пусне еврооблигации "за престиж".

Да се либерализира енергийният пазар иска Василев. Той намекна за оставка на Иван Шиляшки, като каза, че трябва да се смени ръководството на енергетиката и да се промени законът, с който НЕК е монополист на пазара. Така щели да паднат цените на тока.
697
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД