:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Села на бунт срещу военни учения

Военното учение на многонационалните мирни сили, което започва днес на корпусния учебен център край хасковското село Корен, може да има пагубни последици за поне 10 села в околността, обяви кметът на близкото до полигона с. Брягово Делчо Митев.

Според Митев и колегите му от застрашените села организаторите не са взели никакви обезопасителни мерки против пожари, а точно в момента високите изсушени треви в района създавали предпоставки за възникването им.

Според закона в срок от 15 дни от МО са длъжни писмено да уведомят кметовете на селата, които са близо до мястото на провеждане на учения. Такива писма до вчера не бяха получени. От селата са провели среща и с военния все-още-министър Бойко Ноев, който заявил, че въпросът не стои на дневен ред и ще бъде разгледан, когато му дойде времето. Според кмета на Брягово м.г. при подобно учение преди време били пострадали над 90 селскостопански постройки. Над 2000 дка житни култури бяха изцяло унищожени от пожарите, за които имаше версия, че са избухнали точно от полигона в Корен. Учението "7 звезди 2001" започва днес и ще продължи до 28 юни. То ще бъде посетено от главнокомандващия Петър Стоянов, както и от представители на 7-те страни участнички - България, Албания, Турция, Македония, Румъния, Гърция и Италия.

Военните ще упражняват участие в мироподдържаща операция. В нея ще се включат 2065 войници и 34 транспортни средства.
841
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД