:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 229
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Бургас отново приеха здрави деца като болни

Икономическа полиция започна нова проверка в инспектората
Бургаската икономическа полиция започна втора проверка срещу ръководството на местния регионален инспекторат на МОН заради незаконен прием на деца в елитните гимназии. От м. г. в полицията вече тече друга проверка, която досега доказа, че от 150 приети болни деца за учебната 2000-2001 г. 75 са били вкарани с подправени медицински протоколи.

Според родителски сигнали, постъпили в РДВР-Бургас, случаят се е повторил и тази година. "Обадиха ми се от Икономическа полиция и поискаха да разгледат документите. Разбрахме се да дойдат миналия петък, но и до днес ги няма", призна шефката на инспектората Мария Желева, която звучеше доста притеснено. Желева оглавяваше комисията по тазгодишния прием. Седмица преди изборите с намесата на областния управител Георги Станилов тя неочаквано бе назначена за директор на инспектората на мястото на също така внезапно уволнената Мариана Парзулова.

Източник от Икономическа полиция каза, че ще проверяват основно документите на Росица Живкова Петрова, дъщеря на известен акушер-гинеколог в Бургас, Димитър Димов Рибов - също лекарски син, и двамата записани в Английската гимназия, и на Аглика Япаджиева от Техникума по обществено хранене. Трите деца досега са боледували само от настинка, а документите им са подправени, твърдят сигналите.

Според наредба на МОН в гимназии и техникуми могат да продължат обучението си без приемен изпит деца с вродени заболявания, а 5-членна комисия от всеки областен град бе назначена, за да ги отсява. Квотата за Бургас е 150 души прием по този параграф.

Проверката срещу комисията, която извършваше приема миналата година, вече е почти приключила и съвсем скоро ще бъде внесена в прокуратурата за образуване на следствено дело, научи "Сега". В полицията са започнали и нова проверка срещу един от членовете на комисията по миналогодишния прием - инж. Генчо Далев, след като станало ясно, че въпреки заплатата си от 350 лв., е успял да построи луксозен хотел в крайморското село Лозенец за 100 000 долара.

Далев бе член на комисията към инспектората в последните 7 години.
994
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД