:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 516
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
26 жени назначени да пазят детските градини

Пускат джипове за охрана в парковете

Общинската фирма "Егида" ще купува и 12 коня
Снимка: Александър Михайлов
5 джипа "Сузуки" ще въртят денонощно в големите столични паркове и Централни гробища, съобщиха от общинска охранителна фирма "Егида". Колите ще бъдат купени до края на месеца. През юли ще бъдат взети и 12 коня от конната база в Разград. Животните ще живеят срещу националното радио в сграда на фирма "Озеленяване", която в момента се ремонтира. Предвижда се още да бъдат купени и обучени кучета за охрана. Решението за създаването на конните патрули бе взето след трагичните инциденти с тригодишния Петър Терзийски и след нападението на съпруга на Анастасия Мозер в Борисовата градина.

До края на годината предстои "Егида" да въведе целодневна охрана в 180 детски градини, както и в културните домове "Красно село", "Средец" и "Надежда". Преди време кметът Софиянски отпусна допълнително 1,115 млн. лева.

26 жени на възраст 25-35 г. бяха назначени в охранителната фирма. Те ще работят първоначално като информатори на пропуските на детски градини.

Изискванията при приемането на работа било дамите да са високи над 165 см, с добър външен вид и да са склонни да носят униформа. Кандидатите са издържали вътрешен психо- и физически тест във фирмата. В обучението им са участвали специалисти от СДВР, съобщиха от "Егида". След изтичане на шестмесечен изпитателен срок пропускар-информаторките ще бъдат назначавани на длъжност охранител, съгласно Закона за МВР.

В момента "Егида" охранява с техническа и жива охрана 181 общински училища, 6 социални дома, 39 детски градини, 28 подлеза, 13 парка, 6 гробищни парка.

До края на годината "Егида" ще ремонтира още 13 подлеза в София, в които също ще бъде въведена денонощна охрана.

Освен общинската дейност "Егида" охранява жилища, офиси, фирми, магазини, складове, бензиностанции и други. Особено привлекателна за частните фирми е охраната на инкасовата дейност от "Егида". Шеф е бившият директор на СДВР о.з. ген. Емил Танев.

Около 1700 души работят в "Егида", като до края на годината се предвижда да бъдат назначени още 500 души. Те получават средно по 270 лв.
676
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД