:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Витошка" без рекламни пана и сергии

 
Ремонтът на бул."Витоша" в участъка между площад "Света Неделя" и бул."Патриарх Евтимий" започва в средата на юли и трябва да приключи до 15 септември, съобщи столичният кмет Стефан Софиянски.

Сергиите и рекламните пана ще бъдат махнати. Ще останат само павилионите за вестници и будките за цветя. Тротоарът се стеснява около два метра и ще стигне на нивото на дърветата. По тротоарите ще бъдат поставени чугунени колчета срещу паркиране, като в същото време се правят специални "джобове" за паркиране на автомобилите, които зареждат магазините. Бордюрите ще бъдат снижени за да могат да минават инвалидни колички.

Изцяло ще бъде ремонтиран трамвайният път, ще се прави дренаж. 90 на сто от настилката остава същата. Ще бъдат сменени само червените блокчета по тротоарите. На тяхно място ще бъден поставен лят паваж, като на паркинга пред халите. Около един милион лева ще струва ремонтът на "Витошка". След две седмици бул. "Витошка" ще бъде затворен за моторни и немоторни превозни средства.



Снимка: Велислав Николов
620
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД