:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,267
Активни 235
Страници 2,169
За един ден 1,302,066

България и Румъния да забравят за НАТО

"Не може да се призовава за разширяване на НАТО с Румъния и България, докато пълномащабен етнически конфликт се разгаря в съседство с тях, в едно място, което мнозина считат за историческа "Западна България", писа вчера в. "Вашингтон пост". "Мръсната малка война" между "криминализирани албански банди" и македонското правителство стеснява опциите на президента Буш, се посочва в анализа. Очертава се новата вълна на разширяването да включи Словения, Словакия и някои балтийски държави, но да изолира православния свят. Това ще институционализира цивилизационно разделение по-лошо от това от времето на Студената война, посочва вестникът.
11
606
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
30 Юни 2001 09:18
А може би това е една от целите на Запада,които преследва с подържането на конфликта в Македония.
30 Юни 2001 17:03
Аз пък мисля позитивно: от това по-хубаво - здраве му кажи!!!
Тук изпъква ясно единствената причина, осмисляща продължаващото съществуване на НАТО: силовото прокарване и устояване на американски интереси за сметка на "фактори" като Китай, Индия и в частност - Русия. Но българин срещу руснак НИКОГА няма да се вдигне - това и бащата на Симеон, чужденецът Борис, го беше схванал и го заплати с живота си, и сега го осъзнават всички. Освен чужденецът Паси...
Словенските и други мелези ще бъдат наказани от Историята - с изличаване!
30 Юни 2001 19:32
Чисто граматически :"Забравя" се, нещо,което си помнил. Или както казваме:
"Как да те забравя, като не съм те запомнил" или "Това, с което съм те запомнил, е по-добре да забравя!"
30 Юни 2001 19:41
Етническият конфликт в "западна България" е изцяло провокиран и организиран от САЩ-НАТО! Това е ясно на света и беше ясно още преди т.нар. "операция" в Арачиново, когато грижовно предислоцираха своите оръдия-the Albanian rebels, малко по-нататък, до друго село и ги оставиха да се окопаят там. Мижи да те лажем!
Ако се окаже, че от един момент нататък вече не могат да лъжат, т.е. трябва да признаят пред България и Румъния, че 10 години са ги лъгали за възможно членство в Алианса, те могат да разпалят "етнически" конфликт и у нас - за да имат предлог за отказ.
Ахмед Доган е готов за тази работа и не си дава труд да го прикрива, напротив. Гледа да ни напомня непрекъснато, че етническите конфликти пътуват от запад на изток. Ситуацията е същата, като в Скопие. И там албанците бяха и в парламента, и в правителството и използваха възможностите, които им дава властта, за да организират бункери, скривалища за оръжие, да организират и финансират самата АНО.
30 Юни 2001 21:12
Съгласен съм,Ано.4.
На фона на поредицата етнически и религиозни конфликти през последните години,започвам да се питам дали наистина не ни ебават защото сме православни?Погледнато в исторически план,още преди векове ислямът е спрян на границите на католическите народи.Нас православните да ни колят и покръстват!Сега Запада отново проявява добре прикрито безразличие и даже дава предимство на враговете ни.ЗАЩО?Десет години вярваме в една долна лъжа.ДОКОГА?Крайно време е да осмислим приоритетите си като народ и държава,да не се страхуваме от изрази като "братски народ","братска страна" и да се насочим натам.
30 Юни 2001 22:16
Значи шиптерите били криминализирани банди! Ами за какво съдят Милошевич тогава? Защо ги въоръжихте и защитавате?
САЩ променят политиката си спрямо албанците и това ще има непредвидими последствия. Според мен АНО ще минат на издръжка при ислямските фундаменталисти и ще се обърнат срещу САЩ и тогава за американците ще стане горещо и ако започнат да дават много жертви ще се измъкнат от региона като посрани, а за нас ще стане страшно!
30 Юни 2001 23:58
Pitam ?
Do 1050 godina, sme bili edna Tsarkva, zaedno s Rimskata... Interesno zachto na fona na nadigachtoto se musolmanstvo, nie t.n. Pravoslavni, ne se Obedenime sas Katolicite???
Iskam da mi se obiasni - Kakvo chte Zagubime??? i - Kakvo chte Zapazime????
Predvaritelno Vi blagodaria...
01 Юли 2001 08:04
До Ано 7... В Римокатолическата църква религията дълги векове е била средство за прокарване на политически интереси, докато в Източно-православната тя е останала на благоволението на политическата власт. Надявам се разбираш разликата. Верно е, че през 15 век кръстоносците освобождават цяла Европа от турците, освен православните държави и не, че не са могли да продължат до Цариград... Просто между тях и ислямската цивилизациа е трябвало да има буфер, който да поема цялата й жестокост. Верно е, че докато Църквата е разделена, винаги ние - по-бедния материално Изток, ще бъдем изолирани от процъфтяващия Запад. Причините за разделението са били политически и борба за църковна власт, като най-голямата от тях е била кой всъщност е по-велик - папата или цариградския патриарх. Звучи елементарно, но е истина. Сега причините, които се изтъкват от църковните представители и от двете страни за това да няма обединение са религиозни и догматически и с две думи те искат от нас, православните да признаем папата за върховен, с което ще загубим самостойността на нашата църква. Обединението не е невъзможно, но и двете страни трябва да направят доста отстъпки от неща, които съществуват от векове. Ще мине доста време. Векове...
01 Юли 2001 17:18
Хич и не ни е изтрябвало пустото му членство в НАТО! А че няма да ни приемат там - това вече и децата го прозряха. Само на някои все още им се привижда покана за членство.... Е, толкова по-зле за тях!
01 Юли 2001 17:58

Abe tuka ima li niakoi koito da e zavrshil 11-ti klas. Celia forum e palen s prosti komunisti i glupaci!

(Popa e to4en )
01 Юли 2001 20:59
Abe Ano10, ne ti li minava za mig prez saznanieto (ako go imash) che edinstveniyat tapanar tuka moje da si samo ti
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД