:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,269
Активни 234
Страници 2,171
За един ден 1,302,066

"Денят на независимостта" печели "Оскар"`96 за визуални ефекти и е третият най-касов филм за 1998 година

20.35

Канал 1

Фантастиката е дело на режисьора Роланд Емерих. Главните роли са поверени на Уил Смит, Бул Пулман, Джеф Голдблум, Хари Коник, Джуд Хирш, Мери Макдонъл и Ранди Куейд. Огромни извънземни кораби завладяват Земята. Целта на "зелените човечета" е да разрушат всичко по пътя си. Американският президент събира екип от най-видните специалисти, военни и учени, за да се противопоставят на извънземната атака. Опитният пилот Стивън (Уил Смит) съумява да вкара опасен вирус на космическия кораб, който ще унищожи нашествениците. Кинокритиците определят фантастиката "Денят на независимостта" като едромащабен филмов епос за извънземната заплаха, грозяща Земята. Въображението на зрителя ще бъде провокирано от грандиозни декори, специални ефекти, дигитална анимация. Освен "Оскар" за най-добри визуални ефекти, филмът печели два приза на Академията за научно-фантастични и хорър филми "Сатурн" и наградите на "Блокбастър ентъртейнмънт", "Хюго" и "Интернешънъл монитор".

Бюджетът на филма е близо 75 млн. долара, а общите приходи възлизат на 810 млн. долара, от които само в САЩ - 306 млн. По класацията на стоте филма с най-големи приходи за 1998 година, "Денят на независимостта" е трети след "Титаник" и "Джурасик парк".
853
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД