:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,291
Активни 232
Страници 2,193
За един ден 1,302,066
В понеделник се решава кой българин ще брани Слобо

Велко Вълканов поведе защитата на Милошевич

Адвокати от Канада и Европа заминават за Хага
Световна новина е, че международен екип от адвокати ще отиде в Холандия идната седмица, за да съветва бившия югопрезидент Слободан Милошевич как да се защитава от обвиненията на съда в Хага. Ройтерс съобщи, че известният канадски адвокат Кристъфър Блек, който е защитник в друг международен съд на ООН - този за геноцида в Руанда, - в четвъртък е излетял за Европа от летището в Торонто, за да се включи в екипа.

Световните медии отбелязват, че инициативата е на "Международния комитет за защита на Слободан Милошевич". Това, което пропускат да уточнят, е, че той е създаден по инициатива на бившия депутат Велко Вълканов. На 24 март т. г. в Берлин, по време на заседанието на Европейския форум на мира, Вълканов организира 200 адвокати, писатели и интелектуалци, за да се борят за каузата на Милошевич, и те го избраха за свой председател.

Преди да излети от Канада, Блек каза пред Ройтерс, че е възможно Милошевич да се откаже от заявената си при първото си изправяне пред съда заявка, че ще се защитава сам. Блек уточни, че в Хага към тях ще се включи Рамзи Кларк, бивш министър на правосъдието на САЩ и виден член на комитета на Вълканов, "както и други юристи от Европа и Канада".

"Мандатът ни е да подпомагаме г-н Милошевич да се защити от повдигнатите срещу него фалшиви обвинения. Мнението на членовете на комитета е, че той не е виновен по тези обвинения и че те не представляват нищо друго освен пропагандно усилие да се оправдае бруталното нападение на НАТО срещу Югославия", каза Блек.

Велко Вълканов потвърди достоверността на съобщенията на световните медии и уточни пред "Сега", че в понеделник българската секция на Международния комитет ще заседава в София, за да реши кой български юрист ще замине за Хага, за да защитава Милошевич.

В Хага се очертава истинска "канадска борба" между канадски адвокати и прокурори. В екипа от прокурори е канадецът Дърк Райнвелд, а според Ройтерс той не е единственият канадец, представляващ обвинението.
3
1006
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Юли 2001 02:13
Браво!!
08 Юли 2001 14:03
Защо още няма пръски от плюнки по въпроса. Къде са антинационалистите, антикомунистите, антирасистите и други анти боклуци. Сигурно спят още. Айде копеленца, докога ще ви чакаме. Тука имате прекрасна възможност да си излеете проамериканските подлагационни душици.
08 Юли 2001 21:56
tuk sme, be
ne se pritesnqvai, srybsko mekere
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД