:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,293
Активни 232
Страници 2,195
За един ден 1,302,066

Влизането на НАТО в Македония ще означава победа за албанците

Влизането на сили на НАТО в Македония ще означава победа за албанските екстремисти, твърди в анализa си независимата американска агенция за стратегически изследвания Стратфор.

Примамвайки НАТО като неволен съюзник, албанските бунтовници ще получат по мирен начин това, до което не могат да се доберат с военни средства. В същото време разногласията в македонската армия, опозиционните групи и населението най-вероятно ще доведат до сгромолясването на сегашното прозападно правителство.



НАТО неволен съюзник на албанците



Албанците в момента печелят от това, че НАТО се старае на всяка цена да избегне военни сблъсъци и евентуални жертви от своя страна и притиска македонското правителство за политическо решение. НАТО и ЕС обвързват финансовата помощ за Скопие с решаването чрез диалог на проблема с албанското малцинство в Македония.

Плановете на НАТО са с влизането си в Македония да я трансформира в бинационална държава. Така на практика ще се образува едно ново Косово, в което екстремистите ефективно ще се разпореждат в населените предимно с албанци територии. В тези територии НАТО няма да е в състояние да спре терора срещу неалбанското население. Те ще бъдат отцепени от Македония и ще попаднат в ръцете на албанските бунтовници и престъпни синдикати.

Също като в Босна и Косово силите на НАТО ще трябва да останат в страната за неопределено време заради заплахата мащабните бойни действия да се подновят веднага след изтеглянето им. Македонското правителство пък ще бъде разкъсано между необходимостта да запази интегритета на страната и исканията на НАТО за мир с албанските терористи.

Войниците на НАТО в Македония ще бъдат изложени на атаки в неприятелска среда, в която населението ще ги разглежда като съучастници на бойците от АНО. Понеже повечето македонци искат от правителството да прогони бунтовниците и да запази сегашния статут на страната, има вероятност масирани протести или дори въстание да свалят правителството на Георгиевски. И е твърде вероятно новото македонско правителство да се конфронтира с НАТО.

Насърчени от протекциите на НАТО, албанците ще затегнат контрола си над Косово и една трета от Македония и ще разгърнат кампанията си за Велика Албания в Южна Сърбия, Черна гора и Гърция. Макар че имат различни имена, формированията от Косово, Южна Сърбия и Македония всъщност представляват единна сила, основаваща се на военните структури на Армията за освобождение на Косово. Очевидно е, че действията на екстремистите в Македония щяха да са невъзможни без помощ от Косово, посочва Стратфор.



Македонското правителство ще бъде съсипано,



ако приеме албанските искания. Макар че формално албанските искат федерализация, правителство в Скопие ще загуби контрола над една трета от страната.

Албанците настояват и за назначаването на албанец за вицепрезидент с право на вето върху всички президентски решения. Ход, който ще доведе до пълната недееспособност на централното правителство.

Притискайки Македония да приеме албанските искания, НАТО показва, че не разбира, че това служи на целите на албанските бунтовници в региона, които постепенно вземат политическия, икономическия и военния контрол над значителна част от Балканите под протекцията на силите на пакта.
9
565
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
07 Юли 2001 12:22
Ima si has NATO da ne znae kakvo varsi. V statiata se spomenava pone na tri mesta, ce NATO e 'nevolen' sajuznik. I v Kosovo li NATO bese vavlecen protiv voliata mu? Vsicko, koeto stava sega v Makedonia e v priaka vrazka sas sabitiata v Kosovo predi dve godini. Vapreki zelanieto da se onevini rolaita na NATO na Bakjanite, v Doklada dosta tocno se predvizda kakvo ste se sluci v blizko badeste.

Na Zapad ima totalno informacionno zatamnenie po sabitiata v Makedonia. Niakomu mnogo se iska sled edna-dbe sedmici Evropa da e postavena pred svarsen fakt sled porednata okupacia na nezavisima darzava na Blakanite.
07 Юли 2001 18:56
Това ,че НАТО подкрепя албанците е отдавна напълно ясно и само потвърждава факта , че на запад никой няма интерес на Балканите да има стабилни и свестни държави.
08 Юли 2001 14:16
Не мога да се въздържа и за пореден път да напиша, че Албанските терористи+Албанската армия за освобождение на Косово+НАТО=наркотрафик.
Горките македонци. Страх ме е че след тях пак с помощта на НАТО ще бъдем горките българи.
ДОЛУ НАТО!!
08 Юли 2001 14:29
НАТО вън от Балканите. С албанската и всякаква друга паплач сами ще се справим. Кога най-после ще поизточат малко гной от този огромен Цирей наречен USA.
08 Юли 2001 15:32
V Bulgaria niama i nikoga niama da ima albansko maltzinstvo, kolkoto i tova da ne se haresva tova na 'makedontzite' i drugi rodootstupnitzi.
08 Юли 2001 16:09
Скапаните янки продължават да натрапват кантонално устройство на Балканите.Няма да стане.

08 Юли 2001 20:12
На TNT:
Ти си като кон с капаци, бе. Защо и е на България албанско малцинство като си има 800 000 турци и 600 000 цигани. Всяка пролет на големите събори които се организират в памет на падналите в борбата срещу българското подтисничество през 1989г, турският консул обещава на гаджалите автономия и свобода, само да потърпят още малко. Това става от официална трибуна и на официален турски език. Май вече им остана много малко за изтърпяване. До другата пролет.
09 Юли 2001 01:00
Ano.41:ako niakoi den si imame problemi s turtzite 'makedontzite' vednaga shte izpolzuvat sluchaia i shte se opitat da vzemat pirinsko .Nishto drugo osven noj v gurba ot tiah ne mojem da ochakvame. Edinstvenno ot gurtzite shte poluchim pomosht sreshtu turtzite -ne zashtoto sme im simpatichni a zashtoto si znaiat interesite.
800 000 turtzi? mislia che sa ne poveche ot 600 000 .Za mangalite ne znam moje i da sa poveche otkolkoto kazvash no te ne sa sposobni na organizatzia .
Bi li me osvetlil po kakuv nachin konflikta vuv FUROM shte predizvika takuv u nas?
09 Юли 2001 12:03
Za svi makedonaza

Kat ne saakaate da bidete bugari, sega ke bidete shiptare !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД