:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Зловонна бомба всява паника

Специалисти от Пентагона разработват бомба, чиято неприятна миризма ще предизвиква страх, пише сп. "Ню сайънтист".

Проектът за разработване на зловонната бомба е част от програмата на Пентагона за създаване на несмъртоносни оръжия. Неприятната миризма няма да наранява или да убива, а ще предизвиква страх, паника и желание за бягство. Зловонната бомба може да се използва на бойното поле, при безредици, а също така може да е от помощ и за полицията.

Бомбата може да се окаже незаменимо средство срещу големи и неподдаващи се на контрол тълпи, които показват открита враждебност и нежелание за отстъпление, пише сп. "Ню сайънтист", цитирайки думите на подполковник Джордж Рийнденс от Пентагона.

Изследователи твърдят, че съществува пряка връзка между неприятната миризма и страха. Проблемът е, че различните хора реагират по различен начин, в зависимост от етническата и социо-културната си принадлежност.

Пам Далтън, специалистка по когнитивна психология от Центъра "Монел" във Филаделфия, е тествала различни миризми върху доброволци от различни етнически и социо-културни принадлежности, за да намери универсална формула за зловонната бомба. Психоложката е открила две универсални миризми и на базата на смесването им може да бъде разработено новото оръжие.
573
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД