:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първо такси за музика, сега и за е-mail

След като платеното теглене на музика от Интернет успя да се наложи с поредица от скандали и процеси, сега може би идва ред и на платената електронна поща. Първи сигнали за това вече има в САЩ, където водещ пощенски сервиз като USA.net ще разпраща електронните писма на хората само срещу заплащане. Таксите се въвеждат от 31 юли.

Компанията е обяснила решението си със сложната ситуация на пазара, големите си загуби и намалелите приходи от реклама. "Рекламата повече не ни носи приходи, а положението на пазара не ни позволява да поддържаме системите си безплатно", е заявил представителят на USA.net Данет Лопез. Фирмата предупреждава клиентите си, че в оставащия един месец могат да преместят писмата си в новия сайт на вече платената услуга. Те са приканени и навреме да си направят регистрация, ако искат да продължат да го ползват. Не е ясно колко от старите клиенти ще предпочетат да си плащат, но в този случай удоволствието ще им струва 30 долара на година. Цената не е съвсем ниска, като се има предвид, че индивидуалните клиенти на USA.net са 4 млн. души. Тези от тях, които пропуснат датата 31-ви, ще платят 50 долара.

Интересното е, че известният щатски пощенски сервиз си остава безплатен за корпоративните клиенти. Вероятно причината за това е, че с тях все пак има повече шансове за сключване на рекламни договори, носещи приходи.

Този сайт далеч не е първият, решил се на тази стъпка. Заради липса на приходи Интернет-провайдери като NetZero и Juno Online въведоха ограничение на часовете, в които юзърите имат безплатен достъп до мрежата. Тези две фирми бяха едни от последните доставчици, предлагащи безплатен уебсърфинг. След като направиха опит да оцелеят на пазара само с пари от реклама, те все пак се принудиха да събират такси от потребителите на Net-а.
612
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД