:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прелет над печата

Историческо злободневие
Беше важен ден за демокрацията. Пръкна се 39-ият парламент. Дали това рождение ще стане ярка дата, историята ще каже. Тя ще отсее временното от вечното. А работата на вестниците е да показват злобата на деня.

Та затуй "Труд" не се лигави с бебето, а оповестява, че НС тръгнало с гаф - пресните депутати гласували ръчно като комсомолци, вместо да упражнят правото си на вот по електронен път - с машинки. По-нататък бърка в стомаха на гладния електорат, показвайки цените в бюфета: кебапчета - 45 ст., салата - 13 ст. И това обилно полято с 80 бутилки шампанско. Ех, тържественият миг бил помрачен от липсата на кюфтета. Но пък имало стъпкани репортерски фасове и чаши от кафе по току-що почистените килими. Мръсотията много подразнила новия парламентарен шеф Огнян Герджиков. "Ще избухна, ако видя репортер да хвърли фас върху мокета!, люти се той пред "24 часа" като първи хигиенист, очевидно още не свикнал с високото си ниво - председател на НС, а не на мокетите.

"Мнозинство за НАТО се роди в парламента", отбелязва "Стандарт" кой знае защо като най-важна новина от този бележит ден. Тази вест е от порядъка "куче ухапа човек". Да бяха казали в парламента, че се ражда мнозинство за Варшавския договор. Те туй е новина.

Заявка за историчността на момента дава "Новинар" със заглавието "Те се заклеха в републиката", гарнирано с обща снимка на новите депутати, плюс соло кадър на Симеон Втори с чаша в ръка. Демек "Наздраве за републиката".

А на Симеон му предстои раждане, онагледено от "168 часа". От световноизвестната снимка на Деми Мур, снимана гола и много бременна, седмичникът е направил колаж с главата на царя, "труден с властта". Раждането ще е много тежко, защото според вестника царят бил бременен с идеята за 42 министерства! Разгеле, Доган абортирал заченатото наполовина. Нали щяха да намаляват администрацията?
224
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД