:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,301
Активни 230
Страници 2,203
За един ден 1,302,066

Антон Станков, министър на правосъдието

Антон Станков е зам.председател на Софийски градски съд, шеф на наказателната колегия в същия съд.

Роден е на 17 февруари 1966 г. в Ямбол. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". През 1991 г. е младши съдия в Шуменски окръжен съд, после е районен съдия в Шумен, а през 1994 г. става районен съдия в София. През 1999 г. е председател на наказателната колегия на Софийски градски съд. Хоноруван асистент по наказателен процес в СУ. Член е на юридическата комисия на БОК. Ползва английски, френски и руски. Не е членувал в политически партии.

Напоследък той стана известен покрай т.нар. "Ватманско дело". Под негово председателство състав на Софийски градски съд осъди на 5 юли т.г. на доживотен затвор без право на замяна Явор Иванов, убиеца на ватманите Лазар Колибаров и Анита Методиева.

В края на май пак състав, председателстван от Станков, постанови обвинената в убийството на 3-годишния си син Даниела Терзийска да остане в ареста. Същото той направи и спрямо полицая Калин Кьосев, обвинен за убийството на 16-годишната Елеонора. По-късно обаче Кьосев бе пуснат от ареста от апелативния съд.

Преди време Станков пое разглеждането на друго шумно дело - това срещу "хазартния бос" Валтер Папазки. Той бе председател и на състава по делото за т.нар. "правешки убийци".

Брат му е офицер от жандармерията. Съпругата му Наталия е юрист, експерт в комисията по ценни книжа и фондови борси, в момента е в отпуск по майчинство. Има двама синове - 8-годишният Калоян и 2-годишният Симеон.
2456
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД