:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,307
Активни 230
Страници 2,209
За един ден 1,302,066

КОМЕНТАРИ ЗА КАБИНЕТА

Георги Първанов, лидер на БСП:



Трудно е да се коментира на пръв прочит листата. В нея блестят Костадин Паскалев и Димитър Калчев. Това са едни от най-ярките фигури, най-добри и най-подготвени управленци. Те ще бъдат стълбове на кабинета. Аз изпитвам лична симпатия и към икономическия екип. Желая успех на цялото правителство.

В него няма стари муцуни, които да са натоварени с негативи от предишни управления.



Димитър Абаджиев, зам. председател на СДС



Стана ясно, че единствено ОДС е реалната опозиция. В новия кабинет присъства и БСП със свои емблематични фигури, независимо от официалното становище на партията. Стана ясна и целта на министър-председателя да размие всички партии и да подмени гражданското общество с политическо. Целта е била в правителството да се привлекат всички партии, а това е недопустимо. Един от аргументите ни да не се включим и ние в кабинета беше този. От такава гледна точка правителството е безпринципно. То може да се определи по-скоро като лявоцентристко.



Пламен Иванов, главен секретар на СДС



България ще се управлява от царя, комунисти и турци. Такъв е бил вотът на хората на 17 юни. Той беше в ясна подкрепа на Симеон Сакскобургготски. Единствената опозиция в България остават ОДС, което е нормално. Не можем всички да сме във властта. Пожелавам им успешно управление, за да не излъжат очакванията на хората.



Живко Георгиев, социолог:



Надали има хора в България, които познават всички бъдещи министри, но като цяло мога да кажа, че съм приятно изненадан от предложения екип. В новия кабинет влизат достатъчно доказани имена, което показва, че в съставянето на това правителство са натежали опитът и професионалните качества на кандидатите, а не конюнктурните интереси. Пример за това са номинациите на кметовете на Благоевград и Русе Костадин Паскалев и Димитър Калчев. Това са хора с изключително богат опит и широк поглед върху проблемите, и то не от камбанарията на София. И Паскалев, и Калчев доказаха, че са много добри управленци, които се ползват с изключително голямо доверие. Намирам за много добро попадение и изборът на Соломон Паси за външен министър. Паси е един от най-успешните представители в България на така наречената гражданска демокрация. Вярвам, че той ще постави външната по-литика на България на по-прагматична основа, изчиствайки я от партийните пристрастия. Що се отнася до присъствието на ДПС в кабинета, намирам го за съвсем прилично. Надявам се да видя повече имена от движението на зам.министерски постове, защото те ще засилят лобито не само на регионите, населени с етнически турци, но на цялата периферия на страната. Като цяло НДСВ показа една добра персонална формула при съставянето на кабинета, което ме кара да мисля, че той ще се справи успешно с поетите отговорности поне първите 1-2 години от управлението си.



Светослав Малинов, политолог



Още от самото начало имаше неизвестни около този кабинет. Най-изненадващо обаче беше включването на ексеперти от БСП - Костадин Паскалев и Димитър Калчев. Не ми е ясно какво ще правят тези хора заедно, след като няма програма. Не зная как Паскалев и Калчев ще работят с Николай Василев и Милен Велчев, които са по-скоро с десни убеждения. Явно някой ще трябва да прави компромиси. Общата политическа воля е необходимо условие за успех. Не мога да разбера какво управление ще това. Не искам да го нарека безпринципно или Берово, чакам управленската програма и тогава ще коментирам по-подробно.



Иван Нейков, бивш социален министър



Не познавам приемника си Лидия Шулева, не съм чувал нищо за нея и ми е трудно да коментирам. Досега не ми е известно да е работила в социалната сфера, ще започне необременена, което може би е по-добре.

Що се отнася до новия кабинет, има много нови имена, ще видим.



Богомил Бонев



Не коментирам кабинета.



Димитър Димитров, бивш министър на образованието



Не познавам наследника си. Не мога да коментирам преди вторник.



Жорж Ганчев



Желая му на Симеон Втори приятно пътешествие с този състав на кабинета - елиминирал е служителите на ДС. Изненадан съм от имената. Царят поема огромна отговорност включвайки в правителството съвсем нови хора. Моля се Богу, че те имат дръзновението да извършат обещаните сериозни промени. Виждам, че е търсен консенсуса - след като са включени Калчев и Паскалев. Дано при това положение червените да се държат прилично поне първите 100 дни.

Моля се Богу седесарите да не провокират много това правителство.
737
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД