:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,308
Активни 229
Страници 2,210
За един ден 1,302,066
Обвинението срещу медиците ни в Либия било измислено

Христо Данов: Против съм чужденци да купуват земя

Дебнат опасности, подобни на тези в Македония, смята председателят на КС
Против съм да се прави промяна в конституцията, с която да се дава право на чужденци да купуват земя в България, обяви в предаването "В десетката" на bTV председателят на КС Христо Данов. Той обясни своята позиция с многото опасности, които би донесла тази промяна. "Знаете ли как израелците са добили сегашната си територия. Там евреи не е имало, а земята е била изкупена между Първата и Втората световни войни от различни еврейски организации. Ами ако в България на тези бедни хора им се предложат по 100 долара на декар и те я продадат. И след това се настанят, както албанците се настаниха в Македония", обясни шефът на КС. "Може ли да ги спрете тези, които ще се настанят, да кажат че ще си правят собствена, конфедеративна или съставна република или каквото и да е друго", добави Данов. Според него нямало никакви проблеми за чуждите бизнесмени и при сегашният режим, защото те имали възможност да придобиват фактически вечно право на строеж или на ползване и никой не можел да ги изгони от сградите им, от фабриките, от офисите. Тях това ги интересува, не земята под постройките, каза Христо Данов.

Идеята за промяна на конституцията в тази посока се появи още преди 4 години. Според нейните подръжници тази поправка е обвързана с бъдещето ни членство в ЕС.

Председателят на КС коментира и че според него изискването към кандидат-президентите да са живяли 5 години в България е неправилно преди всичко за тези, които избират. Ние обаче приехме нашето решение въз основа на конституцията.



каре





"Обвинението срещу медиците ни в Либия е 100 процента измислено, то е просто невъзможно да бъде осъществено по този начин", каза председателят на КС Христо Данов, който преди време бе специален представител на президента Петър Стоянов по случая. Когато се върнал от Триполи през кантората му минали над 150 наши лекари и сестри, които са били в Либия и му обяснили колко малко консумативи са имали там. "Всичко започва оттам, от хигиената, която не може да се спази", каза още Данов. Той коментира, че абсолютно не вярва Надежда Михайлова да е имала каквато и възможност да се срещне с Муамар Кадафи. Дори и да е правела някакви упражнения, за да го покани, то съм убеден, че отговора е бил отрицателен, добави Данов.
663
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД