:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 599
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Размяната на областните управи в София и Кърджали е мъдра, твърди ДПС министър

"Разменената" схема за назначение на областните управители на Кърджали и София е мъдро решение, обяви бъдещият земеделски министър Мехмед Дикме. Коментарът му бе по повод текстовете в коалиционното споразумение ДПС-НДСВ, според което хората на Доган не взеха областната управа в Кърджали, но пък получиха София.

Дикме, който е втори мандат кмет на Ардино, отрече в групата на кърджалийските депутати да има разделение по въпроса за областната управа в Кърджали. Депутатът Ремзи Осман обаче засега не отстъпва от мнението си, че кърджалийската областна управа трябва да се оглави от ДПС. "Едва ли ще има конфронтация в ДПС по този въпрос. Ние сме партия със сериозен политически опит, доказала се в обществото и склонна да прави компромиси", увери Дикме по "Свободна Европа". "А компромиси са нужни при всеки договор за сътрудничество", добави той.

Номинацията на Мехмед Дикме за министър е жест към кърджалийските депутати от ДПС и избирателите им в Източните Родопи, който ги компенсира за поста областен управител на Кърджали, твърдят от местното ДПС.
425
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД