:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,313
Активни 230
Страници 2,215
За един ден 1,302,066
Днес в 10 ч. парламентът гласува анблок новото правителство

Костов сдава на Симеон II с "Многая лета"

Служителите от МС благодариха на Командира, че ги научил да носят отговорност
Снимка: Велислав Николов
Днес в 10 ч. на извънредно заседание депутатите ще гласуват предложения от Симеон Сакскобургготски кабинет. Гласуването ще е анблок - за премиера и всичките му министри.

Правителството ще бъде избрано, ако за него дадат гласа си поне 121 депутати. НДСВ и ДПС имат общо 141. С отделно гласуване трябва да се приеме структурата на Министерския съвет, предложена от новия премиер. Засега той не предлага промени в нея.

След избирането им премиерът и министрите ще идат в Гранитната зала на МС, където старият кабинет ще сдаде властта на новия с кратка церемония, съгласувана последните дни с НДСВ. Стари и нови министри ще слушат националния химн, после Костов и Сакскобургготски ще направят кратки обръщения. Старият премиер ще връчи на приемника си подарък, а новите министри ще получат книгата "120 г. Министерски съвет в България". След "Многая лета" в изпълнение на Борис Христов Костов ще заведе Сакскобургготски в премиерския кабинет. Бившите и настоящите министри пък ще се съберат в Заседателната зала.

Следобед ще има подобни церемонии и по министерствата. Надежда Михайлова ще посрещне Соломон Паси на стълбите в МВнР. После двамата ще се усамотят за малко в министерския кабинет. След кратки речи на двамата пред шефовете на дирекции Паси ще изпрати Михайлова на стълбите.

В социалното министерство пък се безпокоят дали ще могат да посрещнат новата си началничка Лидия Шулева, защото била със счупен крак.



НА ПРОЩАВАНЕ

На кратко тържество в градинката на МС вчера премиерът Костов, който е и министър на държавната администрация и пряк началник на чиновниците на "Дондуков" 1, се прости с тях. Той им благодари за свършената работа, а те - за това, че ги е научил да носят отговорност. Служителите подариха на Костов писалка за спомен.
644
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД