:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 535
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЗАЯВКИ

Новите министри засега не предвиждат големи промени в ресорите си

Лидия Шулева: Променяме КТ, наблягаме върху инвестирането на осигуровките
Увеличаването на реалните доходи и намаляването на безработицата са първите приоритети, с които ще се заеме новият социален министър и вицепремиер Лидия Шулева. "Това са приоритети в програмата на НДСВ, ще бъдат и мои приоритети", каза Шулева пред БНР.

Вицепремиерката заяви, че ремонтираният наскоро Кодекс на труда ще бъде поправен. Още било рано да се каже какви точно ще са промените. "Най-общо пазарът на труда в България трябва да е по-гъвкав", поясни Шулева.

Според наследничката на Иван Нейков стартът на пенсионната реформа е изключително успешен, но можело да се наложат някои корекции в ход.

Досега акцентът на пенсионната реформа бил върху събирането на вноските. Новото правителство щяло да обърне повече внимание на инвестирането им в икономиката.



Милен Велчев: Ще забавим бюджета с 1 месец



Бюджетът може да се забави с около месец, заяви пред БНР новият финансов министър Милен Велчев. Няма да променяме процедурните правила за бюджет 2002, защото няма да има време, каза бъдещият финансист N1.



Димитър Калчев: Ще спра рекета над общините



"Като министър на държавната администрация смятам да премахна рекета над общините", заяви Димитър Калчев. "През последните години кметовете бяха притиснати много здраво от хората на Муравей Радев и направо бяха смазани финансово", аргументира се номинираният за член на кабинета кмет на Русе. Той щял да координира работата на цялата администрация и да помага на местната власт.



Долорес Арсенова: Ще продължа политиката на Евдокия Манева



Днес или утре новият министър на околната среда и водите Долорес Арсенова ще се срещне с експертите в министерството и ще попита всеки от тях дали би искал да работи с нея. "Далеч съм от мисълта, че непременно трябва да сменя всички от екипа на Евдокия Манева", обяви пред "Сега" юристката. Тя не скри, че вече била затрупана от папки с биографиите на кандидати за зам.-министри, но още не се била спряла на конкретни имена.

"Държа на екипната работа, защото тя дава най-добри резултати. Знам, че Евдокия Манева е била изключително добре приета като професионалист и като човек в министерството и доста е вдигнала нивото на работа там. Ще продължа да работя по пътя й, защото той е единственият правилен", заяви Арсенова.



Костадин Паскалев: Общините могат да разчитат на нас



Естествено първата задача ще бъде структурирането на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заяви пред БНР бъдещият министър и вицепремиер Костадин Паскалев. Той обеща да направи анализ на цялата инвестиционна политика на предишното правителство "с желанието да се постигне максимална ефективност от разходването на финансовите ресурси на държавата". Ще бъдат анализирани и приватизационните сделки на министерството - "не заради желанието да се разтурят тези сделки, а заради ясното желание дължимите средства да влязат в държавния бюджет".

"Всеки български кмет, всеки общински съвет може да разчита на категоричната подкрепа на членовете на правителството", заяви Паскалев.



Владимир Атанасов: Ще търся диалог с медиите



Единственото, което мога да посоча като приоритет засега, е добрите отношения с медиите, заяви пред "Сега" новият образователен министър Владимир Атанасов. Той щял да избягва конфронтацията и да търси диалог. Първото, за което Атанасов щял да се допита до журналистите, било за новото пресаташе на ведомството. Новият министър има негативно отношение към досегашната работа на МОН, което според него работело на празни обороти и на базата на лични интереси.
494
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД