:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 207
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Производители предлагат проекти на стойност между 350 000 и 1 млн. лв.

Още 18 проекта получават субсидия по САПАРД

Безплатни съвети ще получават фермери в Плевенско
Нови 18 проекта ще получат субсидии по програма САПАРД, стана ясно след второто заседание на междуведомствената комисия, съобщиха от земеделското министерство. За месец в регионалните бюра на фонд "Земеделие" са постъпили нови 34 проекта, вчера са разгледани 18 от тях. "Поради непълноти са отхвърлени няколко предложения", каза за "Сега" зам.-шефът на фонд "Земеделие" Румен Йончев.

Стойността на проектите варират от 350 хил. лв. до 1 млн. лв. Отново преобладават исканията за покупка на земеделска техника. Преди месец комисията одобри 10 подобни проекта.

За първи път вчера са одобрени и нови искания.

Субсидия ще бъде дадена и за изграждането на овощен разсадник в Севлиево. Проектът включва покупка на система за капково напояване, трактор и изграждане но ново хале. Одобрено е и искането за модернизация на птицеферма на фирмата "Сиконко Агрия" в с. Поликраище, Великотърновско.

Ще се отпуснат пари и на фирма "Интер Сана-клон" за реконструкция на стара винарска изба. Това е първият проект по мярката "Развитие и разнообразяване на икономическите дейности".



КОНСУЛТ

Земеделски производители от 9-те общини в Плевенско ще бъдат консултирани безплатно в агробизнесцентър, който официално се открива днес в Плевен, обяви секретарят на дружеството Петър Георгиев.

Новата структура е създадена с пари по американската програма ПЛЕДЖ, финансирана от щатския департамент по труда. За 1 година се отпускат $ 20 хил. за външни консултанти и експерти. Ще се дават всякакви съвети на начеващи фермери и хора с опит в бизнеса, ще се посредничи между фермери и търговци, които да изнасят български стоки, поясни Георгиев. Пак с пари от ПЛЕДЖ щял да се създаде и гаранционен фонд за стопани, които кандидатстват за субсидии по САПАРД, каза още секретарят на центъра.
407
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД