:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,321
Активни 230
Страници 2,223
За един ден 1,302,066

Югославия официално пое към ЕС

Югославия официално започна вчера преговори по Споразумението за стабилизиране и асоцииране с Европейския съюз. Създаденият съвместен комитет Югославия-ЕС ще се събира веднъж на няколко месеца, за да направи преглед на напредъка по хармонизирането на югославската обществена система, институциите и администрацията с европейските норми, отбелязва Ройтерс.

Процесът на интеграция с ЕС предполага смели реформи и демократизация. Белград ще трябва също да съобрази банковата си система, търговските правила и статистиката със стандартите на 15-те.

Започването на преговорите е още един знак за връщането на Югославия в международната общност след отстраняването на Слободан Милошевич през октомври м. г., допълва агенцията.

Югославският вицепремиер Миролюб Лабус заяви, че Споразумението за стабилизиране и асоцииране с ЕС е първата стъпка към пълноправно членство в Евросъюза. Според него след падането от власт на Милошевич Югославия е била изправена пред два типа условия от страна на Запада: политически и такива, които налагат осъществяването на реформи. "Приветстваме условията, които се отнасят до реформите, свързани с демократичните принципи, регионалното сътрудничество и спазването на международните споразумения", добави Миролюб Лабус пред съвместния комитет Югославия-ЕС в Белград.
1
368
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Юли 2001 07:34
Югославия официално пое пътя към оня свят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД