:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,688,603
Активни 312
Страници 7,221
За един ден 1,302,066

БМВ инвестира в Лайпциг

БМВ обяви решението си да започне строителство на нов завод в района на Лайпциг. Той ще прави машини от третата серия и трябва да влезе в действие през 2005 година.

Решението на баварците се вписва в една вълна от пренасяне на елитни производствени мощности към бившите територии на ГДР. "Фолксваген" и "Опел" вече се настаниха в тези области. БМВ има мотоциклетен завод в Берлин.

Проблемът за инвестициите на Изток все още е твърде остър за Германия. При ентусиазма от падането на стената немците не съзнаваха каква историческа пропаст дели двете части на страната. След това западняците се разсърдиха, че трябва да плащат заради "мързеливите и немарливи Озита", а в източните територии се настаниха безработица, безизходица и обида, които се трансформираха и в комунистическа носталгия. Парадоксът е, че именно източните немци някога са били носители на дисциплинирания национален дух, а баварците по-скоро са били смятани за артистични и разпасани южняци. Сега обаче от Бавария в Лайпциг ще бъде въведена една от най-модерните и ефективни системи за организация на труда, налагаща големи изисквания към качеството на работната сила.

БМВ вече отвори свое бюро за набиране на работници. Системата предвижда те да имат свое участие и отговорности в управлението на предприятието. БМВ принципно не търси по-евтина работна ръка, а държи особено на нейната квалификация и на съзнателната дисциплина. Заводът дава шанс за бързо съживяване на района на Лайпциг-Хале.
570
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД