:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Томислав Русев и хората му се местят в студио на кабеларка

Спортният екип на "Дарик" ще прави програмата на "Ринг+"

Каналът държи правата за Формула 1, няколко футболни първенства и европейски клубни турнири
Спортният екип на Дарик радио да прави програмата на "Ринг+" обсъждат шефовете на двете медии. Идеята е от есента предаванията по кабелната телевизия да бъдат подновени и да станат по-гледаеми. Новите попълнения от "Дарик" най-вероятно ще съсредоточат силите си върху новинарските предавания, за да може "Ринг+" да устои на конкуренцията с "Диема+", която привлече голяма част от спортните фенове, след като купи правата за футболните мачове от Висшата английска лига за 3 години напред.

Преди време по "Ринг+" всяка сутрин от 9 ч. вървяха спортни новини, които се повтаряха в 14 ч. В момента по канала няма информационни емисии. Програмата на "Ринг+" се излъчва от Варна и само част от нея се прави в студио в София. Собствениците на спортния канал решили да направят нови студиа в София.

Ако идеята се осъществи, спортната звезда Томислав Русев и неговите подчинени ще правят едновременно програмите на "Ринг+" и "Дарик". Екипът ще работи в новите студиа на телевизионния канал, откъдето първото частно национално радио ще прихваща сигнала. Все още не е ясно дали 9-членният спортен екип на "Дарик" ще се справи с отговорната задача и дали ще се сработи с колегите си, които в момента се изявяват в "Ринг+". Бившите лица на БНТ Ричард Груев, Борис Касабов, Георги Попвасилев, както и Георги Терзийски се наложиха от екрана на кабелната телевизия. В екипа на "Ринг+" се изявяваше и утвърденият спортен коментатор Людмил Неделчев, който правеше свое авторско предаване за детски футболни таланти. В момента обаче той работи за конкурентния канал "Диема+".

Според запознати причината собствениците на "Ринг+" да поверят програмата на екипа на "Дарик" са две. От 11 юни 51% от акциите на "Ринг С.В." - фирмата, собственик на канала, държи Ивайло Стаевски. Той е бивш акционер в Дарик радио. Томислав Русев и екипът му пък се утвърдиха като едни от най-добрите спортни журналисти у нас - "Гонг", който върви всеки делничен ден между 17 и 18 ч., е едно от най-слушаните предавания в ефира на "Дарик". Преди него в класацията е само обзорната политическа продукция "Седмицата" и едва след това се нареждат "Денят" и "Дарик кафе". Цената на рекламата в "Гонг" също е една от най-високите в частното национално радио.

"Ринг+" притежава правата да излъчва състезанията от Формула 1, футболните първенства на Италия, Испания, Германия, Холандия и Франция, както и срещи от европейските футболни турнири.

"Ринг+" има национален програмен лиценз за кабел и сателит. Собствениците на телевизията притежават също лицензи за спортни радиостанции в Благоевград, Хасково и Шумен. В момента те водят преговори и с шефовете на кабелния канал "Ден" за обмяна на програми. Ако програмата на "Ринг+" се утвърди, новините й може да се излъчват в емисиите на "Ден", която не произвежда свои спортни продукции.
928
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД