:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 429,160,044
Активни 83
Страници 6,189
За един ден 1,302,066
Смешки

Как е била създадена медната жица?

- Двама бирници се сбили за една монета.
Автор: Христо Комарницки
Адвокат казва на клиента си:

- Имам за теб две новини - добра и лоша. Добрата е, че няма да плащаш данък наследство. Лошата е, че баща ти се ожени повторно.Един щастливец намерил вълшебната лампа, потъркал я и се явил духът. Той казал, че ще изпълни на човека 3 желания, но данъчният му инспектор ще получи двойно повече. Мъжът се замислил и пожелал 1 милион долара.

- Имаш ги, но данъчният ти инспектор вече има в сметката си 2 милиона.

- Тогава искам яхта, дълга 50 стъпки!

- Готово, но данъчният ти инспектор получи яхта, дълга 100 стъпки!

На оня му докривяло, че данъчният ей така получава двойно повече от него, замислил се и казал третото си желание:

- Да ме пребият, така че да остана полумъртъв!Един данъчен агент всяка година ходел на почивка на едно и също място и винаги отсядал в един крайпътен мотел, като най-накрая успял да свали дъщерята на собственика. На следващата година пак отишъл и гледа - тя седи на двора и дундурка в ръцете си едно бебе.

- Ама защо не ми писа, защо не ме предупреди, щях да дойда, да се оженим и детето да има законен баща! - възмутил се той.

- Ами тука мислихме в семейството и решихме - по-добре копеле за дете, отколкото данъчен за мъж!Един турист се разхождал в китайския квартал на Сан Франциско, когато харесал на една витрина бронзова скулптура на плъх и попитал за цената.

- 12 долара за фигурката и 1000 долара за историята, с която е свързана.

- А, задръж си историята, но аз искам скулптурата! - казал туристът.

Спазарили се и той си тръгнал с плъха в джоба. Едва направил няколко крачки и десетина плъха изпълзели от канавките и тръгнали в крак с него. Той ускорил ход, но плъховете непрестанно се увеличавали. Накрая станали цяла армия, туристът стигнал до един мост, качил се на перилата и хвърлил скулптурата в залива отдолу. Един след друг плъховете скочили след нея и се издавили. Запъхтян, туристът се върнал при продавача в китайския квартал.

- Ааа, за историята ли се връщаш? - зарадвал се той.

- Не, искам да питам дали нямаш подобна скулптура, но на данъчен инспектор?Нервен данъкоплатец емигрант сърдито разговаря с данъчен агент, който е дошъл да провери декларацията му. По едно време агентът възкликва:

- Г-н Батиста, ние смятаме, че е голяма привилегия да живеете и работите в САЩ. Като гражданин имате задължението да си плащате данъците и ние очакваме да ги плащате с усмивка!

- Слава Богу - ухилва се широко мексиканецът - аз пък мислех, че ще трябва да ги плащам с пари в брой!При определени условия американските данъкоплатци трябва да попълват формуляр за предполагаемия си доход и да го изпратят на данъчните власти. Джон обаче редовно изпращал формуляр, в който не попълвал името и адреса си. Споделил веднъж пред съседа си и той го запитал защо го прави.

- След като ме карат да гадая колко ще спечеля, нека пък те отгатнат кой го праща!Двама лекари се сбили в една болница. Видял ги главният хирург и ги попитал защо се бият.

- Данъчният инспектор на нашия район е в отделението. Остават му само два дни живот.

- Добре де, трябва да му се каже - предложил хирургът.

- Е за това се бием - кой да му го каже!Един ден Джон умрял, но не го пуснали в рая, защото излъгал в данъчната си декларация за 50 000 долара. Това можело да стане само при условие, че прави секс с една много грозна жена. Ще не ще, съгласил се. След няколко дни и приятелят му Питър умрял. Той пък укрил доходи за 100 000 долара през живота си и единственият начин да влезе в рая бил да оправи една ужасна вещица. Ще не ще, пожертвал се. Седят Джон и Питър в рая и се оплакват един на друг. Изведнъж гледат - приятелят им Ралф и той там, разхожда се със страхотна блондинка под ръка.

- Къде я забърса тая бе, Ралф, нас ни уредиха с едни невероятни грозотии! - викнали двамата.

- Абе не знам, но много съм доволен. Не разбирам само защо след всяко чукане тя почва да плаче и проклина: "Проклети данъци, проклети данъци!"- Защо акулите не нападат данъчните инспектори?

- От колегиалност.Едно момче си играело на улицата с една монета, но случайно я глътнало и тя заседнала в гърлото му. Майка му се изплашила и почнала да вика за помощ, защото детето не можело да си поеме въздух. За щастие се появил един минувач, тупнал го по гърба и то изплюло монетата.

- Благодаря ви много, докторе! - казала майката.

- А, не съм доктор, а данъчен агент!Един пътешественик летял с балона си, но ненадейно силен вятър променил посоката на полета и той се озовал над непозната местност. Слязъл на 5 м над земята и попитал отгоре първия срещнат:

- Извинете, къде се намирам?

- В червен балон, на 5 м над земята.

- Ах, вие сигурно сте данъчен служител - изчислявате много точно, но само констатирате положението и от отговора ви няма никаква полза.

- Така ли, тогава вие сигурно сте мениджър - имате чудесен поглед надолу от мястото си, но не знаете къде сте и къде отивате, а на всичко отгоре стоварвате върху мен вината за положението, в което се намирате.- Каква е разликата между данъчния агент и стареца с болестта на Алцхаймер?

- Данъчният агент носи винаги калкулатор.- Защо данъчните ни позволяват да закръгляме сумите в декларацията към най-близките 10 стотинки?

- За да докажат, че и те са хора.- Кои хора се оплакват от плащането на данъци?

- Два вида - мъже и жени.- Каква е разликата между комунистическото и капиталистическото правителство?

- Първото не те оставя да правиш пари, а второто те оставя да правиш толкова, колкото искаш, но не ти дава да ги задържиш."Данъкоплатецът е човек, който работи за федералното правителство, без да полага изпит за държавен служител."

Роналд РейгънВ днешно време бизнесменът винаги губи: ако направи нещо нередно, глобяват го; ако направи нещо съгласно закона, вземат му данък.- Каква е разликата между бирник и кожодер?

- Кожодерът взема само кожата.- Кое е най-голямото признание за счетоводител, специалист по укриване на доходи от данъчните служби?

- Да кръстят с името му открита от него дупка в данъчните закони.- Кой край на въжето трябва да хвърлите на давещ се бирник?

- И двата.Един данъчен агент решава да напусне жена си по Коледа и й оставил следното писмо: "Скъпа Маргарет, аз съм на 54 г. и не съм ти изневерявал, но сега те напускам заради една прекрасна 18-годишна манекенка. Ще прекараме коледните празници в хотел "Савой". Когато пристигнал в хотела, намерил отговор от жена си: "Скъпи Том, и аз съм на 54 г. и реших да последвам примера ти, така че ще прекарам Коледа с един страхотен италиански актьор. И съм сигурна, че като данъчен счетоводител можеш лесно да сметнеш, че 18 влиза в 54 много повече пъти, отколкото 54 в 18."Един адвокат умрял и бил пратен в ада за многобройните му грехове. Докато вървял към отредения му врящ казан, видял в една от стаите данъчен инспектор в компанията на красива девойка.

- Това е нечестно, защо аз да се мъча в казана, а бирникът да си живее живота с тая хубавица? - развикал се той.

- Млък - ядосал се дяволът и го боднал с вилата си, - кой си ти, та да поставяш под въпрос наказанието на тази жена?
 
Карикатура
 
Карикатура
887
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД