:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,270
Активни 534
Страници 1,715
За един ден 1,302,066

Немски туристи в Слънчев бряг питали в Косово ли почиват

ITS и "Балкантурист" ще строят ново ваканционно селище
Немски туристи, избрали Слънчев бряг за лятната си почивка, питали дали са в Косово. Причината били продължилите до края на юли строителни работи, постоянният шум, мръсотия и бродещи из комплекса тежки машини. Безразборно паркираните коли из Златни пясъци пък пречели на трансферните автобуси да стигат до хотелите и туристите били принудени да мъкнат багажи, деца и да изминават дълги разстояния пеш. За всичко това алармира вчера вицепрезидентът на ITS Reisen Дирк Берлинхоф при срещата си със зам.-министъра на икономиката Димитър Хаджиниколов. Инфраструктурата не се поддържа, по пътищата е мръсно и наред с прекрасните неща, които виждат, туристите се сблъскват с недотам лицеприятни гледки, сочи опитът на Берлинхоф. Хаджиниколов обещал проблемите да се разгледат с общинските власти и да се решат разумно.

Берлинхоф предупреди също, че за следващата година българските хотелиери искат между 7 и 12% увеличение на цените, а курортите в Гърция и Майорка ще свалят стойността. "България трябва да работи за добрия си имидж и за съотношението между качество и цена", заяви Берлинхоф. Според него страната няма национална стратегия за рекламата в чужбина, а представителствата в Европа нямат информация и пари за ксерокопия.

ITS ще изгради съвместно с "Балкантурист" ваканционно селище между "Елените" и Слънчев бряг с 800 легла. То ще е част от веригата "Калимера актив хотел" на немския туроператор и ще се управлява съвместно по системата "ол инклузив". ITS планира да инвестира 20 млн. марки в подобряване на базата и инфраструктурата в родните курорти. За последните 5 г. компанията е инвестирала 65 млн. марки в България. През тази година са дошли 125 000 туристи по линия на ITS, а за догодина се очаква броят им да стигне 150 000.
1109
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД