:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,271
Активни 534
Страници 1,716
За един ден 1,302,066

Леви режат със закон корупцията в обществените поръчки

Да отпадне възможността кандидатите за изпълнители на обществени поръчки да променят цените си до изтичане на срока за подаване на документи. Това предвиждат промените в Закона за обществените поръчки, внесени от левите депутати Михаил Миков и Евгения Живкова в парламента вчера.

В сегашния закон при подаване на документите имаше възможност до приключване на процедурата да се внасят и изнасят оферти и да се правят по тях нови предложения.

"Предлагаме измененията във внесени оферти да касаят само формалната страна, но не и цените и сроковете, т. е. да не може както досега един кандидат да внесе седмица преди процедурата една цена, а 2 ч. преди приключване на срока да я смени", обясни Миков. Според него така може да се изнася информация отвътре и да се влияе върху офертите на останалите.

Мотив за промените е да се премахне възможността за субективна преценка и корупция при определяне изпълнителите на поръчките. В поправките се предвижда процедура по възлагане на обществена поръчка чрез договаряне на стоковата борса във всички случаи, когато обект на поръчката са стоки, търгувани на борсата.

Миков и Живкова предлагат още да се премахне вратичката в сегашния закон на фирми в процедура на ликвидация или несъстоятелност да се възлагат обществени поръчки. Жалбите относно проведени процедури за обществени поръчки пък ще се разглеждат от административния съд до месец.
643
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД