:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,274
Активни 535
Страници 1,719
За един ден 1,302,066

Търсят от МО казарми за наркокомуната в Белмекен

Снимка: Борислав Николов
Националният съвет по наркотичните вещества е помолил спешно военното министерство да предостави бивши казарми за преместването на наркокомуната в Белмекен, разбра се вчера. От здравното министерство пък предлагат младежите да постъпят за лечение в стационара на Националния център по наркомании в Суходол.

Както "Сега" писа, 16-те момчета, които се лекуват от наркотичната зависимост, отново са заплашени да останат на улицата заради смяна на собствеността на сградата. На 29 август новият собственик, представил се като Иван, пристигнал с 15 кучета и 4-ма приятели и настоял момчетата да напуснат веднага. От стреса едно от тях е с лицева пареза в болницата във Велинград.

Основателят на комуната Владимир Качаклиев е помолил веднага за съдействие здравното министерство. Той се надява обаче да не се стигне до местене на накрокомуната. "Чувството за сигурност е част от терапията. Не можем постоянно да местим децата, те градят този свой дом, макар и временен, със собствените си ръце", каза Качаклиев пред "Сега". "Преместването на комуната ще е изключително трудно. Ще са нужни поне няколко ТИР-а. Момчетата са складирали купища сено, много дърва, гъбарникът на комуната функционира", обясни Качаклиев. "Да се надяваме, че проблемите най-сетне ще престанат, това е въпрос на морал", смята той.



----------КОМЕНТАР------

Хубаво би било здравните чиновници, когато искат да помагат, да не дават безумни предложения. От революционната идея на МЗ да мести 16-те момчета в стационара в Суходол личи, че на мнозина там още не им е просветнало що е то наркокомуна.

В клиниката в Суходол се лекуват активни наркомани, които са във или се възстановяват от абстиненция. А наркокомуната изисква пълна изолация. Там се приемат хора, задължително минали етапа лечение на абстиненцията, т. е. Суходол. Да върнеш тези деца в Суходол е, като да им сложиш насила дрогата в ръцете. Нещо повече, в Суходол вече имаше комуна и тя се провали с гръм и трясък. Уви.
693
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД