:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 167
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Титан" - след края на света и провала в САЩ

снимка: мейстар
"Титан", или както е цялото му име "Титан след планетата Земя" (оригиналното заглавие флиртува с познатите съкращения пр. н. е. или пр. Хр., само че на езика на Вазов не се е получило), струваше 75 милиона долара и бе шумен провал. Той стана причина да хлопне кепенците анимационното студио на "Фокс", основано само 6 години преди това.

Ето защо "Титан" изобщо не се появи на голям екран у нас, а и на видео излиза директно за продажба. Той всъщност никак не заслужава тази съдба. Филмът не само не е ужасно лош, ами и е направо блестящо оползотворяване на бюджета в сравнение с, да речем, двестата милиона долара, похарчени за "Динозавър" на "Дисни".

Както подсказва и заглавието му, "Титан" е фантастика. Не, не е точно смел предшественик на "Реална фантазия", но има достатъчно ефектна 2D и 3D анимация. Вътре има наистина поразителни футуристични картини. Има не твърде смислен сценарий, но пък филмът не е и напълно лишен от него. Има пет-шест суперзвезди, които озвучават анимационните герои - Мат Деймън, Бил Пулман, Дрю Баримор. Естествено последното е съсипано от дублажа на български. Всъщност "Титан" не е съвсем детски филм. Или пък е точно толкова детски, колкото са "Междузвездни войни" и вече споменатата "Реална фантазия". Вярно, че е прост като компютърна игра - героят спасява човечеството, след като Земята се е разбила на парченца, но пък изглежда по-добре от повечето игри. И последно: ако сте фенове на фантастиката и анимацията, "Титан" изобщо няма да ви разочарова. Не им вярвайте на онези отвъд океана.
638
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД