:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,277
Активни 536
Страници 1,722
За един ден 1,302,066
БАСКЕТБОЛ

Евро'01 - парад на звездите от НБА

Поне 10 отбора имат шанс да стигнат до финалния мач в Истанбул
Европейското първенство по баскетбол стартира снощи в Турция. Без български отбор, но с куп звезди от НБА. Наличието на много изявени играчи от професионалната лига на САЩ гарантира американски блясък и на шампионата на Стария континент, който по традиция продължава две седмици.

Очертава се жестока конкуренция при разпределението на медалите. За първи път от години насам няма и изявен фаворит за титлата. Според специалистите поне 10 от 16-те участващи отбора имат своите шансове да стигнат до финала.

Титлата си на европейски първенец ще защитава отборът на Италия, който изненадващо спечели златните медали преди 2 години в Париж. "Скуадра адзура" е запазила своя облик. От шампионския състав отсъстват само Майерс и Абио.

По традиция Югославия е диктаторът в модата на европейския баскет. Начело с играещия успешно в "Сакраменто Кингс" Предраг Стоякович сърбите отново пристигат с амбиции за трофей. В състава им личат и имената на Деян Бодирога и Драган Тарлац. Вторите от олимпиадата в Сидни - французите, също са със самочувствието на най-добрите баскетболисти на Стария континент. "Петлите" се смятат за олимпийски шампион, защото се противопоставиха на американския "Dream team". Испанците са подменили почти изцяло състава си и разчитат на младоците, сред които са избраните в първия кръг на драфта в НБА Пау Газол и Раул Лопес. Сред скритите фаворити може да назовем съставите на Хърватия, Гърция и Израел. Словенците все още нямат успехи на европейската сцена, но сега разполагат с титулярния център на "Минесота Тимбъруулвс" Радослав Нестерович. Внимание заслужава и Германия, водена от звездата на "Далас Маверикс" Дирк Новицки. Русокосият исполин е готов да изведе до нова титла отбора си след тази от 1993 г.

Отборите са разделени в 4 групи - "А" и "В" в Анкара, "C" и "D" в Анталия. Четвъртфиналите, полуфиналите и финалите са в най-големия турски град Истанбул. В Група "А" спорят Франция, Литва, Израел и Украйна. В "B" са Испания, Турция, Словения и Латвия. В "С - Югославия, Германия, Хърватия и Естония, а в "D" Италия, Русия, Гърция и Босна и Херцеговина. По регламент заелите 2-о и 3-о място от всяка група ще играят "на кръст" за определяне на участниците в 1/4-финалите, където пък по право ще попаднат победителите в групите.
720
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД