:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 566
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИГРИ НА ДОБРА ВОЛЯ

Милен Добрев грабна сребро

Щангистът се консултирал с треньора Аспарухов по телефона от Брисбейн
Снимка: Ройтерс
Милен Добрев спечели сребърен медал във вдигането на тежести (кат. 85 кг) от Игрите на добра воля в Брисбейн (Авл). Той събра двубой от 370 кг и взе още 2 медала - бронз на изхвърляне (167,5) и сребро в изтласкването (202,5). Титлата спечели австралиецът Серго Чакоян, поставил световен рекорд. Във 2-ия си опит на изхвърляне той закрепи над главата си 181,5 кг и би с 0,5 кг предишната върхова марка на Георги Асанидзе (Груз). За постижението, което е и първи рекорд на Игрите, Чакоян ще получи $ 25 000. Милен ще се върне по-богат с $ 15 000, колкото се полагат на сребърните медалисти.

Добрев остави след себе си световния и еврошампион Асанидзе, завършил с 365 кг. Младият ни щангист дебютира на голямо състезание през пролетта на Евро`01 в Тренчин (Слвк). Там обаче направи "нула" на изтласкване и остана само с бронзов медал в изхвърлянето. Асанидзе тогава победи Георги Гърдев, който остана 2-и.

"Милен бе в отлична форма и със сигурност щеше да спечели състезанието, ако не се бе контузил преди 2 седмици - каза националният треньор Пламен Аспарухов. - Той бе сам в Брисбейн, но след всеки опит ми се обаждаше за консултация от мобилния си телефон. Много се радвам за него. На световното през ноември направо ще ги смаже."

Гърдев пък все още не е в добра форма, след като от 2 месеца има болки в китката. Днес той ще бъде прегледан на ядрено-магнитен резонанс в Бургас, за да се разбере каква точно е травмата.
487
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД