:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,278
Активни 536
Страници 1,723
За един ден 1,302,066
ФОРМУЛА 1

Асовете катастрофират на "Спа"

Култард и Шумахер невредими след тежки удари
Снимка: ЕПА/БТА
Атрактивни катастрофи направиха асовете в F1 на свободните тренировки на пистата "Спа" за неделната Гран при на Белгия.

Още в първите обиколки Дейвид Култард изгуби контрол над своя "Макларън" и се заби почти челно в металните прегради, колата прелетя над бордюра и се завъртя напряко на трасето. Инцидентът стана на шикана "Les Fagnes", където се кара с около 160 км/ч, но шотландецът опита да мине с близо 200. В резултат предното окачване и част от шасито бяха разрушени. Култард бе невредим, но не излезе повече на трасето и в двете тренировки. В първата от пистата излетя и бившият шампион Жак Вилньов (Кан) с БАР, който се спря в чакъла при 4-ата си обиколка.

Настоящият шампион Михаел Шумахер пък се отчете във 2-ата тренировка. На атрактивния завой "Червена вода" неговото "Ферари" закачи задната гума на "Ягуара", каран от Педро де ла Роса. Разлетяха се дребни части, но Шуми предотврати тежък удар и се прибра в бокса. В оградата се заби обаче колумбиецът Хуан Пабло Монтоя с "Уилямс".

В крайна сметка най-добро време даде 4-кратният шампион Шумахер, който в Белгия ще гони рекордна 52-а победа във F1. Той завъртя обиколка за 1:48.655 мин. Миналата година Мика Хакинен спечели пол-позишън за 1:50.646. Вчера финландецът обяви, че ще продължи договора си с "Макларън" до 2003 г. срещу 40 млн. DM на сезон, после даде 5-о време - 1:50.239. Преди него са Трули ("Джордан") 1:49.404, Баричело ("Ферари") 1:49.456, Фисикела ("Бенетон") 1:50.192.
395
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД