:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 550
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ШАХМАТ

В. Инкьов лидер на турнир в Италия

Гросмайстор Венцислав Инкьов е сред лидерите на 3-дневния шах-турнир в Касталанета (Ит) след първите 2 кръга (общо 6), играни в първия ден. Той победи с черните Капители (Ит) и с белите Мрджа (Хърв) и има 2 т. Успех - над Фико (Ит) с черните, и реми - с белите срещу Раусис (Лит), постигна Милко Попчев. Борис Чаталбашев би Скалчионе (Ит) и падна от Ристич (Юг). С реми срещу Глек (Гер) и загуба от Зая (Хърв) пък почна Маргарита Войска.

Късно онази вечер завърши турнирът в Лисабон. В последния 9-и кръг Антоанета Стефанова ремизира с Палац (Хърв) и с 6 т. е 23-а. Силвия Алексиева би Кабаняс (Исп) и е 43-а с 5,5. Шампион стана Пикет (Хол) със 7,5.

Също онази вечер президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов обяви, че световното ще бъде в Москва от 24 ноември. Финалът ще е от 3 до 13 януари, наградният фонд за мъжете е $ 3 млн., а за жени $ 500 000. По право ще участват В. Топалов и К. Георгиев, Ал. Делчев пък се класира от Евро`01 в Охрид.
403
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД