:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,279
Активни 538
Страници 1,724
За един ден 1,302,066
КАРЕ

Милионер дал пари на Шуми за първите тестове

Притежаващият в момента състояние, изчислявано на 450 млн. лири, Михаел Шумахер е можел и да не стане пилот от Формула 1, защото бил беден, разкри в. "News of the World". През 1988 г. младият Шуми вече се бил доказал като звезда, спечелвайки немския и европейски шампионати по картинг. Следващата стъпка за всеки начинаещ пилот е да премине към по-големите коли. Това е трябвало да направи и Михаел - да се докаже пред големите босове, като кара в тестове развиващия 220 км/ч болид от "Формула Форд".

"Тези тестове дават шанс да покажеш на хората, какво можеш - обяснява Шуми. - Предложиха ми да се пробвам, но аз нямах нужната такса от 170 лири и се отказах."

Случайно две седмици по-късно немският милионер Юрген Дилк чул за проблема и извадил парите. Михаел пък му се отблагодарил, като спечелил "Формула Кьониг" - германския еквивалент на Формула 3 с 9 победи от 10 състезания.

А когато Шуми взе първата си Гран при от F1 - в Белгия през 1992 г. - той върнал жеста. Пилето отишъл непоканен на партито за 50-годишнината на Дилк и му връчил чек за 22 000 лири, колкото била наградата му за спечелването на "Формула Кьониг".

Съвсем наскоро пък босът на "Джордан" - Еди Джордан разкри как Михаел е прибягнал до хитрост, за да попадне във Формула 1. "Той ме излъга, като ми каза, че вече е бил на пистата "Спа" - разказа ирландецът. - Моя е обаче грешката, че не го попитах като какъв. После разбрах, че само е ходил там да гледа, но се радвам, че тогава се заблудих."

Самият Шумахер признава, че когато бил на разговори за постъпване в тима на "Джордан" преди Гран при на Белгия през 1991 г., е излъгал: "Момчетата от тима помислиха, че познавам трасето, защото точно това имаха предвид при разговора ни. Аз пък нямах и най-малко понятие за "Спа", затова направих 2 обиколки по нея с велосипед и горе-долу придобих представа."
563
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД