:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,280
Активни 537
Страници 1,725
За един ден 1,302,066

Хиляди се поклониха на Стефан Продев

Снимка: Александър Михайлов
Хиляди близки, приятели, колеги и почитатели изпратиха в последния му път големия журналист, ексдепутат и баща на в. "Дума" Стефан Продев. Много преди началото на поклонението, насрочено за 13.30 ч., пред входа на бившия партиен дом се изви дълга опашка от опечалени. Предимно възрастни хора с червени карамфили и зачервени от сълзи очи чакаха стоически няколко часа на следобедния пек, за да се простят с човека и журналиста Стефан Продев. Точно в 13.30 ч. пристигнаха членовете на ВС на БСП начело със соцлидера Георги Първанов. Да почетат Продев бяха дошли още червените депутати Румен Овчаров, Любен Корнезов, Татяна Дончева, Янаки Стоилов, както и евролевите Александър Томов и Петя Шопова. Известни политически лица като Александър Лилов, Красимир Премянов и и бившия военен министър от правителството "Костов" Бойко Ноев чинно изчакаха реда си на дългата опашка.

Да се простят със своя колега и приятел бяха дошли Валери Петров, Светлин Русев, Петър Берон, Андрей Пантев, Чавдар Кюранов, писатели, художници, бивши и действащи журналисти. Съболезнователно писмо до близките на Стефан Продев изпрати и началникът на Генщаба Михо Михов. "Никой не е направил повече за консолидацията на българската левица", призна в словото си соцлидерът Първанов. Посмъртно той поиска прошка от Продев за това, че не е бил разбран и си е отишъл огорчен не от чужди, а от свои.

Около смъртното ложе бяха поставени венци от Народното събрание, от лявата депутатска група, СБЖ, културното министерство, от колектива на "Дума" и от в. "Сега". На поклонението не се появи никой от настоящите управляващи.

Няколко часа продължи прощаването с големия български публицист. Час след началото опашката от желаещи да му отдадат последна почит вече се извиваше от единия до другия вход на бившия партиен дом. А час след края на официалното поклонение все още продължаваха да прииждат приятели и почитатели на Стефан Продев.
 
Хиляди се наредиха на опашка пред бившия партиен дом, за да си вземат сбогом с големия журналист и публицист.
878
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД