:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,281
Активни 537
Страници 1,726
За един ден 1,302,066

Лекари скочиха срещу политическа сделка в бургаската болница

11 лекари от Многопрофилната болница в Бургас се обявиха срещу "течаща в момента сделка" между ръководството на клиниката и НДСВ. В гневно писмо до здравния министър, шефовете на парламента, до здравната комисия на НС и до областния управител на Бургас те твърдят, че шефовете на местната болница са се съгласили да издигнат нашумелия покрай разкритията за експериментите с препарата хирулог активист на "Подкрепа" д-р Христо Томчев за ръководител на специално разкритото за него отделение по дестка ортопедия.

Протестиращите твърдят, че това е станало срещу уговорката управителят на болницата д-р Валентин Стоев и председатлят на борда й Румен Гайдев, шеф на правния отдел в МЗ, да не бъдат уволнявани от постовете им. Такива гаранции били дадени от НДСВ. В подкрепа на това бургаските вестници съобщиха вчера, че в края на миналата седмица в болницата били шефът на парламента Огнян Герджиков и депутатката Ралица Агайн, които обикаляли отделенията повече от 5 часа, без това да бъде оповестено официално. Решението за разкриване на новото отделение бордът взел на 3 септември.

"Политически интереси диктуват решенията за структурни промени в бургаската болница", пишат протестиращите лекари. Те припомнят, че малко преди изборите Томчев бе лишен от лекарски права за 1 г. - заради разкритията, че шефът на болницата Стоев е получавал комисиони, а лично той е бил приносител на част от куфарчетата с парите. Икономическа полиция разследва сега Стоев за престъпления по служба.
781
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД