:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 149
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Властите в Белград не знаят къде се намира босненският сръбски генерал

Джинджич: Не сме обещавали да предадем Младич на Хага

Сръбският премиер опровергава прокурорката Карла дел Понте
Сръбският премиер Зоран Джинджич отрече Белград да е давал съгласието си за предаване на бившия командващ армията на босненските сърби ген. Ратко Младич на Хагския трибунал, предаде Ройтерс.

След края на разговорите си в Белград във вторник вечерта главният прокурор на трибунала Карла дел Понте заяви, че югославските власти са се съгласили да сътрудничат с трибунала. "Хагският трибунал получи информация, че сега Младич се намира в Югославия, и ни е нужно сътрудничеството на властите в СРЮ за арестуването му", каза тя преди да замине за Сараево. Югославските власти се съгласиха да сътрудничат за екстрадирането му, категорична бе Дел Понте.

Изразявайки учудване от това изявление, Джинджич призна, че на състоялите се в Белград срещи на г-жа Дел Понте с югославското и сръбското ръководство името на генерал Младич е било споменато. Разговорът на тази тема обаче приключил с констатацията, че сръбските власти не знаят къде се намира той. Освен това Младич не е гражданин на СРЮ и не попада под юрисдикцията на сръбското правителство.

Карла дел Понте съобщи, че в Белград е водила преговори и във връзка с извършваното от трибунала разследване на бившия президент на босненската Република Сръбска Радован Караджич.

Американският генерал Майкъл Дотсън от СФОР заяви пред в. "Фигаро", че Младич и Караджич, както и много други обвинени във военни престъпления, не живеят в Босна. Понякога те влизали в републиката, но я напускали много бързо, което правело арестуването им много трудно. Мандатът на СФОР не се простира отвъд границите на Босна, посочва Дотсън.

Доброволно завръщане

Трима босненски сърби, обвинени в престъпления срещу човечеството, се върнаха доброволно в Хага за процес, след като бяха освободени преди повече от година от затвора на международния трибунал. Те бяха първите временно освободени под гаранция. Карла дел Понте, която смяташе, че няма да се завърнат, се противопоставяше миналата година срещу решението да бъдат освободени.

Мирослав Тадич и Симо Зарич се върнаха в Хага в понеделник, а Милан Симич - преди 3 седмици. Те са обвинени в етническо прочистване в Босански Шамац в началото на войната в Босна през 1992-1995 г.
1
403
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Септември 2001 02:27
ВЪПРОС ДО ШВЕДСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАНАЛ 2-ДЕБАТ !

Днес съм поставил въпрос пред шведката телевизия канал 2 от програмата ДЕБАТ със следното значение ! Цитирам !

Как се казва младежът , който хвърли торта по лицето на швеският Крал Карал 16-ти Густаф ? Напишете името му , защото Вие може да го манипулирате с дрогиращи вещества и да напишете , че е психически болен . Това е шведска и световна юдейска Фройд психология за убииство на противници!

Български политически затворник в Швеция !

Стефан Чолаков

5 септември 2001

...........................
SVERIGES TELEVISION PROGARAM TVA - DEBAT

ht-tp://www.svt.se/debatt/

VAD HETER 16-ORIG MAN SOM KASTADE TARTA PA SVERIGES KUNG CARL XVI GUSTAF ? SKREV NAMNET NU DARFOR NI KAN MANIPULERA HONOM .

[ Kommentarer ] [ Skriv kommentar ] [ Debatt ]

-----------------------------------------------------------

Skrivet av STEFAN TCHOLAKOV 05 september 2001 klockan 22:30:18:

VAD HETER 16-ORIG MAN SOM KASTADE TARTA PA SVERIGES KUNG CARL XVI GUSTAF ? SKREV NAMNET NU DARFOR NI KAN MANIPULERA HONOM ,
MED DROGER OCH SKA SKRIVA ATT HAN AR PSYKISK SJUK . DET AR svensk OCH VARLD JUDISK FROID PSYKOLOGI ATT DODA MOTSTANDARE !

BULGARISK POLITIKS FANGE I SVERIGE !

STEFAN TCHOLAKOV

5 SEPTEMBER 2001
HOSTVAGEN 22 F
35237 VAXJO

Kommentarer
---------------------------------------------------------
Skriv en kommentar
---------------------------------------------------------

[ Kommentarer ] [ Skriva kommentar ] [ Debatt ]
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД