:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 320
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Роден Шекспир на деня

Да бъдем!

Да бъдем или да не бъдем? На световно. Националите решават днес Хамлетовия въпрос без Шекспир. Той не играе. Само словата му ще бъдат достойни за, дай, Боже, удара български. Тази вечер стадион "Българска армия" ще бъде сцена, на която само нашите "лъвове" трябва да са велики актьори. А феноменалната ни публика - 12-ият играч в Дванайсетия час!

Срещу хората на Шекспир - по шекспировски. Патетично. Без да питаме Европейския съюз, Фонда и царя дори. С укротяване на опърничавите съперници и откриване на гнилото в Дания. С много(хиляден) шум за нещо.

Само така сънят в лятната нощ ще стане реалност и България пак ще е на най-световното зрелище. Останалото е борба за хляба.

(Препечатваме изцяло колонката на колегата поради непреходната й стойност за литературата, геополитиката и социалната проблематика. Вярваме, че и за малобройните поданици на Дания, пребиваващи у нас, ще бъде интересно да узнаят, че именно те са хората на Шекспир.)
527
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД