:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бизнеспартньор на транспортния министър ще оглави БТК?

Ирландският гражданин Брендън Паркър Куин вероятно ще оглави борда на директорите на БТК, научи в-к "Сега". Назначаването му е въпрос на 2-3 дни. От миналата седмица насам Куин е почти непрекъснато в кабинета на зам.-министъра на транспорта и съобщенията Николай Николов, твърдят очевидци.

Брендън Куин е бизнессъдружник на сегашния министър на транспорта и съобщенията Пламен Петров. До миналата седмица и двамата бяха шефове на борда на директорите на "Кейбъл България" и "Кейбъл България Ийст", а Куин бе и изпълнителен директор. Миналата седмица и двамата са освободени от постовете им в компанията, която бе създадена по-миналата година с ирландски капитали с цел да конкурира БТК след падането на монопола й. Това е станало на 24 септември.

Сегашният съвет на директорите на БТК все още не е освободен, но се очаква това да стане в близките дни. На практика заедно с Куин може да се смени цялото управление на телекома, защото договорите между държавата и членовете на съвета на директорите предвиждат клауза за незабавно освобождаване на постовете при поискване от принципала.

Сега в борда на БТК са Гроздан Караджов, бившият главен секретар на МВР Божидар Попов, изпълнителният директор Иван Спасов и бившият зам.-министър Алеко Константинов.
677
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД