:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ал Кайда" ще хапе и след Осама

Джак Стро: Съществува култ към този психопат
Терористичната организация "Ал Кайда" може да продължи с ударите си дори и без лидера си Осама бен Ладен, предупреди британският външен министър Джак Стро, цитиран от Ройтерс.

В интервю за в. "Таймс" Стро посочва, че дори саудитецът да бъде заловен или ликвидиран, това не би означавало, че "Ал Кайда" ще прекрати терористичните си удари. Той прави изводите си на базата на наблюдението върху дейността на други такива организации.

Стро посочва, че съществува култ към саудитския мултимилионер. Във връзка с последното изявление на Бен Ладен по катарската телевизия "Ал Джазира" Стро го определи като "параноична и психопатична личност, чиято религия е терорът". Британският външен министър посочи, че все пак Бен Ладен не е незаменим, въпреки че се радва на огромно влияние сред последователите си.

От своя страна канадският му колега Джон Мънли изрази увереност, че бомбардировките в Афганистан са подкопали способността на "Ал Кайда" да нанася нови удари. Министърът посочи като доказателство липсата на нови атентати след началото на въздушните нападения. "Явно е, че сме повлияли на способността на "Ал Кайда" да нанася такива удари. Талибаните са принудени да се отбраняват и докато са заети да се защитават или да се крият в пещерите, те не могат да предприемат атаки", изтъкна Мънли, цитиран от АП.
2
383
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Ноември 2001 06:06
Takava jalova filosofia oshte ne beh slushal.Abe tupunar,teroristite se namirat v zapadnite strani kato legalni grazdani.Samo utrepkite se namirat v Avganistan koito nemat nishto obshto s deistvitelnosta.
07 Ноември 2001 10:32
Aбе тия "велики" американци наистина станаха за смях. Вместо да харчат билиарди долари, да мобилизират всички държави в това безумие и да трепят всекидневно невинен народ що не си намерят кадърна гледачка и да им каже къде се крие пустия му Бил Ладен. Хем по-евтино, хем по-интелигентно :-)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД